Димо от PIF: „Животът е прекрасен, защото се събуждаш сутрин и просто си жив“

На 21 декември 2020, денят на зимното слънцестоене, същият, който щеше да ни зарадва с нова Витлеемска звезда в небето, стана последния земен ден на Димо Стоянов от PIF.  Една звезда, която не вярваше в звездеенето, но много ярко грееше.

Малцина знаят, че Димо по образование е  актьор и голяма част от творчеството му на сцената е насочено към детски спектакли. Записал е над 1000 детски приказки за БНР. Децата бяха една от големите му отдадености. Говореше и твореше за тях като благословия и чудо.

В албумите на група PIF Димо и компания винаги успяваха да намесят феновете си лично. Дали ще направят обложка със снимки на 1000 фена или ще ги поканят да заснемат заедно клип, или да изпратят 7 думи като послание … хората бяха част от реализацията на творчеството им.

Подготвихме ви два подкаста с участието на  Димо. В първият ще чуете интервюто на Елена Розберг с вокалиста на PIF по повод моноспектакъла „Кой прибира сутрин звездите?“ В центъра на разговора е егото – важна тема за изпълнителя.

Димо от P.I.F. за своя моноспектакъл „Кой прибира сутрин звездите“ by Triple E.Y.E Project | Free Listening on SoundCloud

Вторият е разговор на Ива Дойчинова за Радио ФМ+ през 2014 г. в рубриката „Трима мъже край люлката“. Тя е посветена на млади татковци, като основният герой е Димо, а други двама посветени на бащинството изпълнители,  му дават съвети.  Тогава Димо се радва на седеммесечната Анастасия /Ая/, която държи да къпе лично и обещава, че ще говори отличен български, когато порасне.  Любовта към живота струи и от двете му интервюта, от целия му живот, от всичките му избори.

Димо P.I.F. Трима мъже край люлката- Разговор с Ива Дойчинова от 10 4 2014 by Triple E.Y.E Project | Free Listening on SoundCloud

Нека в този тъжен ден, в който ние загубихме Димо Стоянов от PIF, да си спомним заради него, че „Животът е прекрасен, защото си жив.“

Той ни остави музика, която не умира.