Ирина Тенчева и готвенето като кауза

Дните на изолация събраха всички нас в кухнята. Готвихме, снимахме се, споделяхме…. Придобихме нови супер сили в кухнята и желание да зарадваме семейството си с нещо различно и вкусно всеки ден.

За нас кулинарията също е кауза. Кауза, свързана не само със здравето на семейството.

Днес, с помощта на Ирина Тенчева ви даваме идея за една закуска, която може да бъде различна всеки ден – сладка или солена, в зависимост от вкуса и желанието ти. Ще ви покажем нейния опит (и то доста успешен, ако смеем да твърдим) за…гофрети!  Гофретите са ни абсолютен фаворит на закуска, защото както и палачинките дават поле за интерпретация и всеки може да ги направи по свой вкус, а всеки ден да сложи на масата нещо различно.

Ето и какви идеи забъркахме заедно с Ирина:
1. Сладкото на баба

Aбсолютен фаворит на поколения българи – сладкото върви перфектно с гофрети и се харесват на всеки член на семейството, а и всеки може да сложи отгоре неговото любимо сладко и всяка чиния ще стане различна и индивидуална.

Бонус идея: за любителите на комбинацията от солено и сладко, могат да поръсят сладката гофрета с малко сирене.

Изгледайте цялата рецепта и очарователната Ирина Тенчева в това видео, като не забравяте да сложите слушалки!

Ако ви е харесало видеото, споделете го със свои приятели!

Ако са ви харесали гофретите, ето още три чудесни идеи:

2. Брънч гофрети с яйца

За феновете на брънча, предлагаме да сервират гофретите с яйца на очи, нарязано авокадо и любимите подправки. Ако искате да ограничите ползването на уреди в кухнята само до гофретника и да не цапате допълнителни тигани, можете да изпържите яйцата директно в него. Само не забравяйте мазнината!

3. Мед и орехи
Отново за любителите на сладкото, следващото ни предложение е отново традиционно – мед и орехи. Перфектно се съчетават и с допълнително цедено кисело мляко или пък заквасена сметана. Защо не и някой плод, в зависимост от вкуса на всеки от вас.
4. Пушена сьомга
Отново нещо за тези от вас, които предпочитат соленото – вместо традиционната препечена филийка, можете да сложите сметана, сьомга и зелен лук върху една от тези гофрети.

А ето и самата рецепта.
Необходими продукти:
• 2 яйца
• 300 мл. прясно мляко
• 230 гр. брашно
• 50 мл. разтопено масло
• 50 мл. олио
• ½ ч.л. сол
• 1 ½ ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
1. Смесете всички продукти до получаване на хомогенна смес.
2. Оставете сместа да почине 20 минути.
3. Изпечете в гофретник или на оребрен тиган като внимавате да не сипвате твърде много, за да не прелее.

4. Сервирайте с…въображение.