Ива Дойчинова за избора да създаваш извън матрицата

Казвам се Ива.

Нарекли са ме така на баба ми Иванка, която е починала твърде рано, но твърдят, че по характер приличам на баба Дана, с която също не се засякохме в този живот. Фамилията Дойчинова не е на дядо ми, а на един пра-пра дядо, на който родът държи. Оказа се, че съм имала още по-славен див дядо, който убил турчин, за да спаси честта на българка. След това избягал далеч, за да не го заловят, сътворил друго семейство и добър бизнес. Извършил е подвиг, но и бягство, заради това не са запечатали името му във голямата родова фамилия, но го пазят в паметта си.

Родът ми по бащина линия е очарователно многоброен, а това се дължи на факта, че баща ми е бил шестото дете в семейството. Оженил се е най-късно от всички братя и сестри. Аз и сестра ми се родихме, когато той е бил около 50-те и аз бях последната 13-та внучка на дядо. Той обаче вече си имаше няколко правнуци, така че в детска възраст се оказах баба, а всичките ми първи братовчеди бяха на възрастта на обикновените лели и чичовци, но пък със собствените ми племенници се ровехме в пясъка.

Ива като ученичка

Дядо доживя до 103 годишна възраст, благодарение на спокоен живот, глътка червено вино с червено месце и чудни спомени от ранната си младост. Главно за голямата си любов, с която баба Дана (жена му), няма нищо общо. Изобщо – щедро скроен човек, който в нелесни времена е бил достатъчно мъдър да изучи добре и шестте си деца и да събира всички поколения в двора за рождения си ден. От тези празници си спомням, че всички пееха, думите и виното се лееха, а смехът беше основата на тази композиция.

Разказвам за рода си, защото думата „автобиография“ всъщност не може да обясни кой си и защо си такъв. В процеса на осъзнаване на себе си, намираш кодовете на рода в изборите си.

Така че, аз съм Ива Дойчинова, свободолюбива по дух, отговорна по възпитание, любовта е водещото ми начало, а радостта е основата на тази композиция.

Радиото е неизменна част от професионалния път на водещата

Triple E.Y.E project е хармония от три жени с три различни погледа към света, основани на уважение. За мен да работим заедно с Елена Розберг и Евелина Павлова е привилегия, предизвикателство и приключение.

За мен, в еволюцията на живота, думата „създател“ става по-важна от „изпълнител“. Макар че и като изпълнител, можеш да твориш. Но това да създаваш собствени проекти е стъпка отвъд матричното мислене. Това е животът такъв, какъвто го искаш и възможността с лекота и радост да го сътвориш.

Всяка друга автобиографична справка за моята публична кариера може да се намери в Интернет.

Тук, в Tripleeye.bg , ще се намираме заради общото в изборите си.