Георги Кушвалиев и Йовчо Савов стават част от Triple E.Y.E Project

georgi kushvaliev yovcho savov

Време е за мъжка дума!

Търсачите на съкровища Ива Дойчинова, Елена Розберг и Евелина Павлова отдавна се радват на откритие с благороден блясък – Георги Кушвалиев.

Всяка от тях има своя личен път с Кушвата, но не в менделсоновия  смисъл. Спорно е дали броят на браковете или този на училищата, които са го изключили,  е по-голям. Важното е, че досегът с него винаги е смислен, а те създадоха пътя на приятелството, споделената страст към  думите и смеха по всяко време.

Историята на  Евелина и Ива с Кушвата започва в Радио FM+. Жоро стартира там с култовото предаване „Шеста глуха“ и разбиваше с незабравимата си рубрика „Бъзика на класика“, в която даваше ефир на своята страст, необходимост и свободомислие – епиграмите.

kushvaliev - iva - evelina
„Каре от запаса“ – водещите на празнично предаване на Радио FM+

Георги Кушвалиев обучаваше новите водещи в тънкостите на занаята с точната фраза: „Стегни се и се отпусни“. Години по-късно тримата имаха удоволствието кратко, но паметно да се забавляват в рубриката „Каре от запаса“, където, заедно с водещия Тони Георгиев, отпразнуваха 20-ия рожден ден на Радио FM+.

Елена Розберг пък споделя еднакви страсти  с Кушвата – музиката и късите пасове в живия превод. Изданията на „Евровизия“ по БНТ минават с техните гласове в ефир и – не ги хвалим, защото са от нашия отбор, но хем владеят чуждия език прекрасно, хем успяват да се изразят на нашия красиво.

През 2018 година Георги Кушвалиев  в тандем с гениалния карикатурист Йовчо Савов издаде сатиричния шедьовър „Дебили –  недраги“. Книгата е издадена точно 50 години след изгорената книга на тандема Радой Ралин – Борис Димовски „Люти чушки“ в същия формат.

В края на март 2019 г. карикатури на Йовчо Савов намериха място в престижното виртуално списание Cartoon Magazine.

Георги Кушвалиев и Йовчо Савов, добре дошли в Triple E.Y.E Project точно навреме – 1 април!

georgi kushvaliev i yovcho savov
Георги Кушвалиев и Йовчо Савов

Георги Кушвалиев: Йовчо Савов ни събра, след дълга негласна взаимна симпатия, работата върху сборника с епиграми „Дебили – недраги“. С тази книга издателство „Модерно изкуство“ поставя началото на една поредица, замислена  да продължи  половин век по-късно традицията на легендарните „Люти чушки“ от Радой Ралин, илюстрирана от Борис Димовски. Навярно разбирате, че шапките ни паднаха от взиране в непостижимо високата летва. С болка в сърцата трябва да признаем, че книгата засега не е изгорена. Нека го отдадем на това, че начело на страната все пак  е човек завършил „Противопожарна техника и безопасност“…

Задължени сме на тричленката TRIPLE E.Y.E, че ни предостави виртуална ливадка, на която да разиграем сатиричните си коне. Дори и това да се окаже първоаприлска шега. Така или иначе, живеем непрекъснато в нея.

АНДЪРГРАУНД

Всичко в името на вица,

даже и подземен хаос –

изненадана къртица

обезглави уплашен щраус!

георги коритаров и йовчо савов
Автор: Йовчо Савов

ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА

Глупави изглежда сме били

с надеждата си в сляпата повеля

“докато смъртта ни раздели” –

животът много повече разделя…

георги коритаров и йовчо савов
Автор: Йовчо Савов

TRIPLEFLY

Все се надявам, а дано

зарадваме цялата нация

по формулата „Три в едно –

неочаквано добра комбинация“…

георги коритаров и йовчо савов
Автор: Йовчо Савов

ГРЕШКА

Лъсна истината гола,

жабата се е объркала –

вместо да си знае гьола,

си научи щъркела…

Автор: Йовчо Савов