Еди Ван Хален си тръгна на 65. Много ще липсваш, King Edward! Чест и поклон

Еди Ван Хален казва: „Рок звездите изгряват и залязват. Музикантите свирят до последния си дъх.“  Стилът му завинаги промени рок музиката. Поразителният звук на китарата му гравира цяла епоха с незабравимия му подпис. Еди си тръгна на 65.  Все така мило и по момчешки засмян.

Българската китарна общност изпраща своя герой на крака и с аплодисменти!

Николо Коцев /Кикимора:

Загубихме още един гигант на китарното майсторство. Еди беше музикант, който категорично промени начина на свирене, звучене и сценично поведение. С китарния си звук и стил той направи огромна крачка към сегашното звучене на хиляди китаристи. Еди беше майстор на съчетанието AOR + musicianship. Музиката му звучи актуално и до днес, ще остане актуална и още дълги години – истинска, неподправена и заредена с експлозивната енергия на един от най-значимите китаристи на планетата. Често съм се опитвал да декодирам умението му да звучи толкова богато с най-обикновена ритъм секция, съставена само от китара, барабани и бас. Албумите му са учебник за свирене в такъв състав. Концертите на живо бяха празник – квартетът смазваше с неподправената си енергия, самочувствие и прецизност, независимо дали бяха с Дейвид Лий Рот или със Сами Хагар. Загубата е тежка. Съболезнования на цялото рок общество. Еди ще ми липсва. Мир на праха му.

Димитър Кърнев /Д2:

Напусна ни Еди Ван Хален.. един от най-великите майстори на китарата за всички времена.. Абсолютно иновативна и гениална беше почти всяка негова ритъм или солова китарна партия. Вдъхновението и любовта към нашия инструмент, които той предаде на милиони по света, както и винаги момчешката му усмивка ще останат завинаги в нашите сърца! От нашия свят се откъсна една музикална вселена, за да не го напусне никога! Много ще липсваш, King Edward! Чест и поклон❤️
Васил  Първановски /Odd Crew:
Не знам какво да кажа… Тъжно ми е и някак празно… Усещам, че всички ние губим. Целият музикален свят губи от липсата на един човек- вдъхновение на милиони музиканти от всякакъв стил и инструмент! Аз съм един от тях, в детската ми стая и до ден днешен седи негов плакат, наред с Джими Хендрикс и Стиви Рей Вон. Може би нямаше да има куп банди и музиканти, които познаваме в днешно време. А китарният му гений няма нужда от коментар, защото фактът, че няма музикант, който да не знае за него, или китарист, който да не е прекарал време слушайки опитвайки се и чудейки се как може да съществува такъв китарен ум, усещане, визия, композиране, звук и душа… Мисля, че никога няма и да разберем, това е просто Еди Ван Хален и няма спор по въпроса! Думите са малко но музиката и усещането от нея остават докато сме тук и завинаги!
Мирослав Иванов/ Saint Electrics:
По едно нещо можеш да познаеш дали някой се занимава с това, за което е създаден. И това нещо се нарича забавление! Това е радостта, която нещото носи на човека, когато той се занимава с него. Самодоволната усмивка на лицето, която само едно нещо на света би могло да предизвика. Усещането, че си на прав път. Единственият път, който носи онзи истинския кеф! Само тогава можеш да станеш истински добър. Когато го правиш с усмивка. И когато трябва да дам пример за такъв човек. Първият, който ми изплува в съзнанието, е Едуард Ван Хален! Мисля, че дори няма смисъл да споменавам колко много е дал Еди на света на рока, и на китарата като цяло. Безбройните техники на свирене и пинизи, както се казва на китарджийски език. Бидейки китарист бих могъл да говоря много за тях. Но не това е най-важното според мен. Онова, с което ще запомня Еди, е заразителната усмивка, която се превърна дори в част от имиджа му. За това бих искал да му кажа само едно: Еди, благодаря ти за усмивката!
Бисер Иванов/ IMP:
Вдъхновител, човек отдаден на музиката, написал велики песни. Винаги съм се впечатлявал от новаторското му мислене и начина, по който използва китарата. Неповторим тон, фраза, а когато акомпанира,  китарата звучи извънземно ….богато и разнообразно. RIP MASTER
Георги Д. Георгиев /Остава: