Огнената Светлана Близнакова- Sevi пее за бъдещето в дебютния си соло албум

Приемам бъдещето с отворени обятия- казва Светлана Близнакова. Фронтдамата на една от най-активните и бързо прогресиращи български рок банди –SEVI – е готова с дебютния си соло албум, който е озаглавен TOMORROW.  Рок-акустик, примесен с елементи от различни стилове, жив , натурален саунд и теми, които вълнуват певицата в последните няколко години.

Светла е кълбо от енергия и мощен глас, когато е на сцената със своята банда. Предусеща се, че песните, които ще чуем в самостоятелния ѝ проект, ще бъдат различни. Вероятно по-интимни, обърнати навътре, в други емоционални нюанси.

Какво отключи желанието ти да запишеш соло албум?

Всичко започна със смъртта на Крис Корнел – силен шок, който ме провокира да се замисля върху доста теми и в мен се прокрадна желанието да направя нещо различно – албум в друга  стилистика, рок акустик, нещо по-лично, по-интимно…

Започнах да пиша текстове и лека полека пъзела се нареждаше. Гостите в албума се появиха от само себе си.

Снимка: Виктория Вучева

С коя песен започна изграждането на албума TOMORROW?

Когато започнах да събирам идеи, вече имах Cold Stone Soul, която с Рали записахме спонтанно у дома преди време, без да подозираме, че тя ще сложи началото на нещо по-голямо като проект.  В един момент получих мейл от Александра Зернер с неин акустичен аранжимент. Спомням си ясно как го отворих със сутрешното кафе и просто обезумях! В 9.30ч сутринта вече записвах вокали, текста се лееше в главата ми, беше невероятно. Никога преди не съм предполагала, че могат да ми хрумнат подобни вокални линии, хорове и гласове…Става дума за едноименната песен „Tomorrow”. Вече беше ясно, че Александра ще участва в процеса на композиране. Покрай съвместната ни работа около албумите на SEVI сме свикнали да работим заедно и се разбираме от един поглед. Нейният гений ме провокира да творя и всеки път да бъда по-добра версия на себе си като артист.

Името на съпруга ти е в кредитите на соловия ти запис. Кой още се включи?

Да, Рали  е неделима част от албума. С него сътворихмте по-голямата част от музиката и аранжиментите. Включихме хармоника, мандолини, дайре, цигулки. В един момент когато дойде време за записи, решихме да работим в студиото на Петър Братанов – Pepinio Records и нещата си дойдоха изцяло на мястото. Петър се включи с китарни партии, cigar box guitar и експериментите ни завладяха. Братанов дори изработи кахон за записите на една от песните.

А как се появи Алберто от Sugar Ray Dogs?

Започнах да споделям кратки клипчета от процеса в моята фейсбук страница и един  ден получих писмо от Алберто Стери – прекрасен китарист и приятел, с който споделихме сцената на един фестивал в Разлог преди няколко години, когато той гостуваше в България заедно с неговата банда Sugar Ray Dogs.

Алберто бе чул демо записа от студиото и прояви желание да се включи в процеса. Веднага знаех какво да му изпратя и песента оживя с неговите китари.

На снимката: Светлана с Sugar Ray Dogs и Алберто Стери в Разлог през 2015-та

По Z-Rock пускаме твоя дует с Джони Джиоели, с когото звучите в емоционална и красива вокална хармония. Какво е неговото участие в албума?

Джони беше най-голямата изненада за мен в албума. Една нощ преслушвах стари тракове на лаптопа защото ми липсваше още една песен за албума. Случайно попаднах на една забравена идея на Рали и вокалната линия и текста просто прозвучаха в главата ми. Решено беше – песента се казва Jaded и с днешна дата е една от любимите ми в албума. Толкова се въодушевих. Веднага записахме демо и просто исках да го споделя с някой. В този момент ми писа Johnny Gioeli, с когото довършвахме работата по дуета Drowning, който се надявам да излезе догодина. Не се сдържах и му пратих суровото демо. Беше ми интересно да чуя неговото мнение.Не можете да си представите учудването ми когато той ми върна песента с думите” Дано не се сърдиш, записал съм малко беквокали. Уникална е!”

Към днешна дата албума е завършен и текат усилени репетиции за промото. Нямам търпение да го представя на феновете и се надявам да успея да ги докосна с посланията си.