Час по вдъхновение или как Oldschool училищна библиотека стана Cool

Много искаме децата ни да четат книги. Какво им предлагаме обаче? Прашни и мрачни училищни библиотеки, задължителна литература, отдалечена от тях на светлинни години и укорителен поглед, че не умират от желание да се потопят в света на Белчо и Сивушка.

Не можем да очакваме много ентусиазъм от това дигитално поколение, свикнало на многоцветно ежедневие, ако се опитаме да им „продадем“ сивота, прах и тъмнина, каквато цари в местата, където сега живеят книгите.

Ето защо екипът на Spirit Fine Paints решава да запретне ръкави и да превърне 3 мрачни и прашни OLD School библиотеки в модерни и цветни COOL пространства за четене и срещи!

С екип от интериорни машини, визуални артисти, колористи и мебелисти кампанията Spirit Трансформации – COOL БИБЛИОТЕКИ трансформира потъналите в забрава библиотеки в модерни места за по-добра среща с книгите.

„ИДЕЯТА НА ПРОЕКТА ЩЕ РАЗКРИЕМ В ДВА ЕТАПА. ПЪРВИЯТ ВЕЧЕ ПРЕМИНА – ПРЕОБРАЗИХМЕ НАПЪЛНО ПОМЕЩЕНИЯТА И СЪЗДАДОХМЕ МОДЕРНО МЯСТО ЗА СРЕЩИ В УЧИЛИЩЕТО.

децата постепенно свикват да идват тук, да подготвят домашните си и да четат. Чувстват се добре в приятна, позната, cool обстановка.

Сега започва вторият етап от проекта – „час по вдъхновение“.

Децата имат възможност да се срещнат с вдъхновяващи съвременни личности, а не само да четат книги от хора, живели преди столетия.

Сред първите гости в обновената библиотека на 90-то училище „Ген. Хосе де Сан Мартин“ беше писателят Делян Момчилов.

Той вече има две издадени книги – „Българите: Забравените постижения“ и „Ние сме животните“, за които можете да си припомните тук >>

Изданията са с много илюстрации, като комикс. Написани са достъпно и са оформени така, че са близо до интересите на младите хора.

Като прибавим и интерактивната презентация и възможността да говорят свободно с „жив“ автор, обяснява пълната зала по време на събитието и потокът от въпроси след това.

Следващите гости в cool библиотеката на 90-то училище ще бъдат журналист и интериорен дизайнер.

„Децата ни имат нужда от вдъхновение, за да разгърнат потенциала си“, казват от Fine Spirit Paints и започват да подготвят следващия час по вдъхновение…