Cinelibri 2019: Кристоф Ламбер, Жулиет Бинош и много качествени филми

Между 5 и 20 октомври ще се проведе петото издание на CineLibri – филмовият фестивал, на който се представят изключително адаптирани за голям екран литературни произведения. 

Ще станем свидетели на забележителни филмови и литературни премиери, ще се срещнем с кинорежисьори от световна величина и други ярки фигури от света на изкуството. 

Предстоят знакови чествания, бляскави галавечери на различни култури, паралелни образователни събития и конкурси. Тази година фестивалът ще се състои в София, Пловдив, Варна, Бургас, Габрово, Велико Търново и Стара Загора под мотото „Петото измерение” и ще покаже превъзходна селекция от 55 филмови продукции, завършени през последната година.

Новият филм на Роман Полански дава старт на петото юбилейно издание на международния кино-литературен фестивал CineLibri! Тържествената церемония по откриването ще се състои на 5 октомври в зала 1 на НДК от 19:00 ч. и ще бъде съпроводена с грандиозно мултимедийно шоу, официално представяне на журито, кратки речи на присъстващите гости и на директора на фестивала – Жаклин Вагенщайн.

A журито е повече от впечатляващо. Председател е Кристоф Ламбер, с когото съвсем скоро ще направим интервю специално за Triple E.Y.E 😉 

В избора на най-добра филмова адаптация на книга ще му помагат известният шведски писател и журналист Давид Лагеркранс, който пое нечувано предизвикателство и създаде три продължения на култовата трилогия „Милениум”, затвърдили световната му слава. 

Но и не само той. 

Останалите членове на журито за пълнометражни филми са: Ирини Жамбонас, която вече жъне успехи с новия филм на Командарев (припомнете си тук), режисьорът Раду Михайляну и италианската актриса Лоредана Каната

Късометражното кино ще оценяват Иван Москов, Николай Мутафчиев, Мария Арангелова. 

Програмата е изключително богата, книгите и филмите по тях са селектирани внимателно и по всичко личи, че ни предстои едно прекрасно кино-книжно преживяване в началото на есента. 

Ние сме горд медиен партньор и ще ви направи съпричастни с цялото преживяване, наречено Cinelibri. 

Всичко за единствения по рода си книжно-филмов фестивал можете да следите на официалната страница >>>