HAYES & Y с нов сингъл ‘All Pressure/ No Pleasure’: Рамките, в които ни вкарва обществото, не са еднакво удобни за всеки

С луксозния саунд на synth pop музиката от 80-те, хипнотична съвременна денс тяга и щипка инди чар, българската банда с финландско участие

HAYES & Y – Благослав Анастасов (вокали, китара), Радослав Лозански (китара), Ивайло Делев (бас) и Денис Холбек (барабани)- превърна домовете ни в дансинг.  Новата им песен All Pressure/ No Pleasure е слушана вече хиляди пъти в spotify.  Сингълът получи силно положителни ревюта на Острова и подкрепата на феновете и хора от музикантските среди в България.

Преди да ги видим на живо през август на летни концерти на открито в София, Пловдив, Варна и Бургас, HAYES & Y ни отговориха на няколко въпроса:

Как се роди All Pressure/ No Pleasure?

Песента е за социалното напрежение, което всички усещаме върху себе си. За ежедневната борба, за натиска на обществото. За очакванията да работиш, да изкарваш пари, да плащаш наем, да си купиш кола – общо взето за рамките, в които сме вкарани и които не са еднакво удобни за всички.

Къде сте в момента?

– В Манчестър, тук живеем вече 4 години и тук ни завари пандемията.

Песента бе записана по време на карантината ли?

– Песента беше написана преди карантината, но я завършихме по време.

Къде ще бъде представена? Британски радиостанции, онлайн медии? 

– Очакваме да излязат доста статии и ревюта в британски и български медии, надяваме се и BBC Manchester да обърнат внимание, но ще знаем чак в събота, от тях зависи 🙂

Какви са близките планове на групата? Очертава ли се да свирите на живо? 

– Август месец ще се приберем в България, където ще проведем три концерта около 20ти август. Уточняваме последни детайли в момента.

Спечелихте награда от конкурса на БНР наскоро. Какво ви предстои в тази връзка? 

– Благодарение на тази награда ще имаме възможност да пътуваме до Нидерландия, където ще участваме в Eurosonic през 2021 година. Нямам търпение!

Имате ли усещане, че физиономията на групата вече е завършено оформена? 

– Ако зависи от нас физиономията винаги ще се променя и никога няма да е напълно завършена. Важно е да изненадваме хората.

Кой е най-великият ви момент досега?

– Разпродадените ни концерти в София Лайв Клуб, Мюзик Джем. Малко групи в България могат да се похвалят с нашата публика и всеки концерт е незабравим.

Малко инфо за видеото- кой снима, чия е идеята, режисьор?

– Заснехме видеото в условията на карантина, сами, вкъщи. Както и с музиката всичко е много наше.

Обичате ли лятото?

– Все повече!

Photo by Mariya Sabotinova/от фейсбук страницата на групата/