Съпругата на принц Хари стана гост-редактор на Vogue

Женските медии винаги са били обвинявани в налагане на непосилни за постигане стандарти за красота, в стимулиране на консумеризма с вечносменящите се модни тенденции и какви ли още не социални грехове.

Модната библия Vogue обаче доказва, че всичко това е останало в миналото. Акцентите в септемврийския брой са личностите, а не дрехите, а куратор на всичко това е не друг, а съпругата на принц Хари, херцогинята на Съсекс Меган Маркъл.

„Горди сме да съобщим, че Нейно височество дукесата на Съсекс е гост-редактор на септемврийското издание на британския Вог. През последните 7 месеца тя избираше подходящото съдържание заедно с главния редактор Едуард Енинфулн и двамата създадоха брой, посветен на силата на общността.

Броят носи заглавието „Сили за промяна“ и представя историите на жени от всички слоеве на обществото, обединени от безстрашието да преодоляват бариери.

Един от основните материали е интервюто на Меган Маркъл с Мишел Обама.

На корицата на въпросния брой са 15 жени, сред които премиерката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн, актрисите Джейн Фонда, Джамила Джамил и Джема Чан, моделът Адуоа Абоа и екоактивистка Грета Тунберг.

А на мястото на 16-та снимка има огледало и когато вземете списанието в ръце, ще видите себе си сред жените, които имат силата да променят света.