Музикалните естети Mind Trips представиха “Definitely” – пилотния сингъл от предстоящия им трети албум

Група Mind Trips представиха новия си трак “Definitely” пред Елена Розберг.  Тя покани Бурян Маслев и Александър Георгиев на меломански разговор в специален подкаст на Triple E.Y.E.  Елена слуша с удоволствие и от много години следи творчеството на  формацията. Mind Trips отново я очароваха с финеса, с който съчетават джаз, фънк, чил аут, дръм енд бейс и лаунч звучене.

„Публиката ни става по-млада. Феновете, които ни слушат от началото са тук, но има и нови хора, които харесват това, което правим“ – споделят музикантите.

Сашо признава, че постоянно търси и открива вдъхновение в огромното стилово разнообразие. Харесва Anderson Paak, връща се и към по-класически артисти като Гил Скот- Херон.  Обожава по-новите блусарски проекти на Глен Хюз.

Бурян следи всяка година с интерес фестивала Coachella, където открива много нови интригуващи изпълнители от различни стилове като H.E.R. или  Кейси Мълигам. Той ревностно продължава да слуша и любимите Massive Attack, Moloko, Sade, и класическата музика на Шостакович, например.

„На огромен билборд бих сложил  призив към хората да се събудят и да се опитат да управляват собствения си живот“- така Сашо отговаря на един от любимите въпроси, които задаваме на нашите гости.-  „Единственото решение е революция в някаква форма.“

За Бурян са изключително важни и световните екологични проблеми- глобалното затопляне, изчезването на животинските видове, чистотата на планетата. „Трябва да вземем мерки“- призовава музикантът.

Чуйте интервюто на Елена с Бурян и Сашо в новия подкаст на Triple E.Y.E.:.

 

Новата композиция на Mind Trips “Definitely” е инструментално парче, в което улавяме атмосферата на 90-те години от миналия век, но звучащо актуално. В жанрово отношение преобладава фънка, умело съчетан с джаз елементи. Музикантите започват работа по композицията още през май 2019, като изпипват всеки елемент до последния детайл и добавят плътност на брас линията с участието на гост-музиканта Цветан Чобанов (саксофон).

Положителният заряд на трака е търсен от групата, която с него поставя началото на новото десетилетие и стартира работата по третия си албум.

Традиционно Mind Trips включват по едно инструментално парче в албумите си. Членове на формацията са Александър Георгиев – китара, Бурян Маслев – бас, Владимир Митин – тромпет, Панайот Ангелов – перкусии, Стефан Цеков – барабани, Ясмин Исинов – клавир и Алекс Раева – вокали, с която записаха и предишния си албум  “My”.

Красивата певица умело съчетава майчинството с професионалните си ангажименти. На 8 февруари в зала 3 на НДК на Алекс и Mind Trips им престои да забията на ивента “Saturday Night Live Sessions”, заедно с Белослава и Soul Weapon Sound System с вокалист Desy (Phuture Shock). Eлегантен джаз, чил аут,  фънк, трип-хоп, брейк бийт, чувствен соул в три сета в рамките на една музикална сесия ни очакват в съботната февруарска вечер.

Билетите за “Saturday Night Live Sessions” вече са в продажба в мрежата на Eventim на цена 35 лв.