Принс се завръща за ценители

Част от творчеството на Принс се завръща специално за най-големите фенове на гениалния музикант, който си отиде през 2016-та. Три от култовите албуми на Принс ще бъдат преиздадени, включително на плочи от пурпурен винил.

Това е в резултат от споразумението между наследниците на Принс – „The Prince Estate“ и лейбълът Legacy Recordings (каталог компанията на Sony Music Entertainment).

Първите три заглавия, които ще бъдат преиздадени са студийните албуми на Принс – „Musicology“, „3121″ и „Planet Earth, които излизат на плоча за първи път.  Още повече – изданията излизат в ограничен тираж на специален пурпурен винил – любимият цвят на артиста.

Трите албума, които излизат на физически носител, разкриват в пълна степен творческия гений и комерсиален успех в многообразната кариера на артиста. „Musicology“, „3121″ и „Planet Earth“ отбелязват завръщането на Принс на върха на класациите и на световната мейнстрийм сцена като същевременно успява да счупи клишетата в индустрията в стандартите за маркетинг, дистрибуция и концерти на живо.

Албумът „Musicology“ (2004) е отличен с 2 награди Грами за „Най-добро традиционно R&B вокално изпълнение“ (за сингъла „Musicology“) и „Най-добро R&B вокално изпълнение от изпълнител“ (за сингъла „Call My Name“). Албумът е с двойно платинен статус на продажби, съгласно RIAA.
Издаден през 2006г., „3121″ е тридесет и първият студиен албум на Принс и става първият му проект, дебютирал на първо място в класацията на Билборд – Billboard 200, и първият му #1 албум, след излизането на „Batman“ през 1989г.

„Planet Earth“ излиза през 2007г. Принс промотира с концерти на живо, което довежда до феноменалния резултат от 21 последователни вечери в напълно разпродадената лондонска зала O2 Arena с капацитет 20 хиляди души. В САЩ албумът „Planet Earth“ дебютира на #3 място в класацията Billboard 200.

Паралелно с работата по предстоящата кампания албуми на винил, „The Prince Estate“ и Legacy продължават ежедневните си усилия да дигитализират целия епохален каталог на музиканта, който да бъде достъпен до всички видове стрийминг и даунлоад услуги. Официалният канал на артиста в YouTube, който беше възстановен преди време, всяка седмица ще допълва съдържанието си с видеоклипове на Принс в периода 1995-2010. Целият наличен видео архив наброява над 80 видео материала.