Съли Ърна обяви глобален проект за борба срещу депресията

Фронтменът на Godsmack – Съли Ърна, обяви старта на Фондация Scars, която ще събира средства и ще работи по проблемите на психичното здраве.

За старта на мащабната световна кампания Ърна разказа пред Елена Розберг в ексклузивно интервю, което се случи преди концерта на американската банда в София:

„Основната цел на благотворителната фондацията е да помага на хората в глобален мащаб, които са жертва на различни проблеми, които причиняват депресия. Ще бъде в подкрепа на страдащите от зависимости, жертви на насилие, хора с физически или емоционални белези. Напоследък преживяхме твърде много загуби. Напуснаха ни много специални хора, и в повечето случаи те станаха жертва на депресията. Трябва да се опитаме да дадем сили на хората, които страдат и да ги убедим, че техните несъвършенства са просто белези от ежедневната ни борба с живота. Не трябва да крием своите белези, а трябва да може да говорим за тях, за да намерим помощ.”

Sully Erna - Elena Rozberg
Съли Ърна и Елена Розберг при едно от гостуванията му в Z-Rock

„Ние не сме перфектни и точно това ни прави перфектни“, казва Съли в специалното видео, с което съобщи за старта на проекта.

На кадрите се вижда близък приятел на Ърна, който е отнел живота си, вследствие на тежка депресия, както и образите на големи музиканти, които загубиха тази битка – Честър Бенингтън, Крис Корнел, Уитни Хюстън, Ейми Уайнхауз…

Самият Съли Ърна години наред е страдал от депресия. Това е описано в автобиографичната му книга „Пътищата, които  избираме“, която е издадена и на български език.

В нея музикантът споделя с читателите за причините, които са го довели до състоянието, и за начина, по който е успял да се спаси.

Музикалната тема на кампанията е парчето Under Your Scars – първата балада в историята на Godsmack, която бандата представи наскоро и пред българската публика.

Godsmack в София