Астрофотографът Михаил Минков: Вгледан в звездното небе се обръщам навътре към себе си

Михаил Минков снима звездите. Той не е светски фотограф, неговият обектив гледа към нощното небе. Наскоро спечели първо място в конкурса на американската организация Dark Sky Association с кадър, в който участва неговата дъщеричка.  Има публикувана снимка в сайта на NASA astronomy.
Пред Елена Розберг той споделя : „Не мога да се похваля с участието си и спечелването на разни конкурси, защото имам малко ‘алергия’ към този тип изяви, тази година участвах в няколко, но резултатите ще излязат в края на годината. Другата седмица, ще водя практически семинар / workshop /  за звездна фотография в комбинация с модели, бях поканен от една Варненска фотографска група.“
Като цяло това, което правя е по скоро начин да релаксирам аз самия, време само за мен, обръщане навътре към мен самия, докато стоя под звездното небе и снимам. Отделно, въвличайки и дъщеря ми във снимачния процес, като модел, се опитвам да създам у нея, усещане за естетика и любов към природата и красивото, да се научи да цени смислените неща. Като цяло, целият процес на заснемане на един кадър- от планиране до снимане и обработка- е доста интересен, има тръпка в това.
Поет ли е астрофотографът- чуйте в подкаста на Елена Розберг с Михаил Минков за магията да снимаш звездното небе и да разказваш среднощни истории.
Помечтайте със снимките на Михаил: