Европейското турне на Intelligent Music обра овациите и обещава продължение

Меломаните във Варна, Пловдив, София, Амстердам и Кьолн аплодираха бурно музиката на д-р Милен Врабевски и Intelligent Music. Първото европейско турне на формацията представи песни от последните два албума Sorcery Inside и Life Motion във вълнуващото изпълнение на легендарния барабанист и продуцент Саймън Филипс, с вокалисти – Рони Ромеро и Ричард Гризмън, и с невероятното майсторство на българските музиканти- Бисер Иванов, Стунджи, Иво Стефанов, Ивайло Звездомиров, Самуел Ефтимов. Талантливите и гласовити Лина Никол, Славин Славчев и Боби Косатката се изявиха като беквокалисти на групата.

Часове след последния концерт в Кьолн, в автобуса и на аерогарата, улових първите мисли, впечатления, емоции, изводи и очаквания на българските артисти от формацията.

Подкастът, който ви предлагам, ще достави удоволствие на искрените почитатели на музиката. Чуйте нережисираните коментари за това какво е да работиш с един от най-забележителните барабанисти и продуценти в света. За късмета да се учиш от най-добрите и да се развиваш като артист. Как една сешън група, съставена от индивидуалисти, еволюира, за да се превърне в истинска жива рок банда.

А най-големите благодарности и шумни аплодисменти са за автора и продуцент д-р Милен Врабевски. Заради музиката му, заредена със силни положителни послания, която събра такива ярки артисти. Заради визията му, че  такъв уникален проект може да бъде осъществен. Заради размаха на мечтите му и високия морал да носи отговорността да влияе на хората да живеят по-добре и да бъдат полезни.

За предизвикателствата в организацията на европейското турне – шефът на комуникационния отдел Делян Момчилов говори откровено. Как видя концертните емоции през обектива на камерата – споделя Мартин Граховски, който подготвя филм за концертната обиколка в страната ни, в Холандия и Германия. .

Чуйте разговора на Елена Розберг с музикантите тук:

Бисер Иванов, китара: Това , което правим в Intelligent Music, благодарение на д-р Врабвески, е голяма привилегия. Случва се само на 1 процент от музикантите в света- да пътуват по турнета, да правят големи концерти, да записват музика, която не е еднодневка и да се развиват, докато правят това.

Стунджи, барабани: Това турне за мен беше нещо като семинар за сверяване на часовника с един от най-великите барабанист в света. Саймън Филипс е един от моите учители. От съвсем малък го гледам, слушам го и го изучавам.  Станах свидетел на това как се създава спектакъл, как се аранжира концерт.  За мен това беше училище.

Иво Стефанов, музикален копродуцент: Със Саймън Филипс имам удоволствието да работя вече пет години и познавам неговия изключителен професионализъм. Бях поразен, обаче, да видя на живо как създава атмосфера, в която е по-лесно да се твори. Как може да се направи от една група музиканти истинска рок банда. Той участваше в изграждането на спектакъла от самото нареждане на изпълнителите на сцената до мониторния звук. Д-р Врабевски е събрал старахотен екип, страхотни професионалисти!

Ивайло Звездомиров, бас: Сбъдна ми се мечтата да свиря с един от моите герои. Впечатлен съм вече не като фен, а като колега, от високото ниво на професионализъм, от начина , по който организира целия спектакъл. От излизането на сцената до поклона. Прекрасно е, че светът се отваря и има шанс и български музиканти да се докосват до такива хора и да се научат как се случват нещата в бизнеса. Това е училище,

Славин Славчев, вокали: Отговорна е задачата да бъдеш беквокалист. Изисква се голяма дисциплина. Забелязах, че лийд певците Рони Ромеро и Рич Гризмън имат доста добра техника, което им позволява да се съхраняват . Най-големият опит, който успях да почерпя е от работата със Саймън. Той беше моят учител.

Боби Косатката, вокали: Благодарности към Милен за възможността да бъда с такива звезди- не само чужденците, но и с пълния състав на българската група. Малцина имат възможността да работят с един от топ пет барабанистите в света, с такива певци като Рони и Ричард.