Маргарит Ралев, създателят на GEMJI: Игрите са знание

Срещата ни с Маргарит Ралев и неговата иновация обръща наопаки представата ни за игра. Игровата система GEMJI е подходяща за всякакви възрасти. Има десетки възможности да се занимаваш с нея. Тя е образователна и е единствената в света подобна игра, подходяща за незрящи. Що за човек стои зад проекта?

Идеята на някой човек, дори и малка, може да посее в мисълта на друг човек една по-голяма идея и тъкмо тя да е тази, която ще  достигне до милиарди хора.  И така се оказва, че ти редиш пътя на хората пред теб,  Коловозът,  по  който се движат децата ни е изграден от нас. Генерацията, която идва след нас отива в посоката,  в която ние сме я тласнали. Това моят начин да променям СВЕТА. 

Решихме този подкаст да мине под заглавивито „Пътят на една идея“. Да, Маргарит ще ни разкаже за играта, но ще поговорим повече за това как една хрумка, написана на салфетка в кафене, се превръща в проект. Ще си говорим за общността от смислени и смели хора в България, които чупят рамката. Като родители ще си говорим и за това колко и как играем с децата си.

Чуйте целия ни разговор на Евелина Павлова с Маргарит Ралев в подкаст!

С този разговор скочихме с двата крака в бъдещето.

Бъдещето на игрите

Те могат не само да поощряват креативността, логическото мислене и това човек да мисли триизмерно, но и това да учат на фундаменти на програмирането. Измислили сме три подобни игри с GEMJI.

Бъдещето на общностите, които са носители на промяна

Ние ги наричаме „балони“, но това звучи много крехко и мимолетно, а това са много по-устойчиви общности и вярвам в преплитането на хората, които са част от тези общности.  Зареждащо е да си част от този кръг на мечатели и щураци.

Ако искате да подкрепите GEMJI, можете да станете част от общността чрез подкрепа на проекта в Kickstarter.