5 начина да търсим работа като максимално пестим време и енергия

georgi parvanov i elena rozberg

Вие сте с „Епизод 2“ на рубриката WORKING CLASS HERO.

В нея HR експертът Георги Първанов и Елена Розберг дават полезни съвети за добри бизнес практики и за кариерно развитие, както и ценни насоки за тези, които в момента са в процес на търсене на работа.

Именно за търсачите на работа е настоящият епизод, който може да чуете по-долу. Ето основните неща, върху които експертът акцентира с препоръки и съвети:

Няма как да минем без контакти или, както казва Жоро Първанов, „добрите стари връзки“. Да, няма нищо лошо да използваме собствените си познанства, за да си намерим нова работа.

Можем да изпратим SMS , да ползваме вайбър, или социалните мрежи, за да обявим, че сме свободни за нови предизвикателства в кариерата – няма никаква причина да се притесняваме, а още по-малко да се срамуваме да кажем, че сме на пазара на труда, съветва експертът.

georgi-parvanov
Георги Първанов е управляващ директор на Ситийм, с международна  дейност. Баща е на три деца и обича пътешествията

В крайна сметка човешкият контакт си остава номер едно, независимо, че живеем в технологично време, което предлага разнообразни възможности за контакт.

Втори добър начин за търсене на нова работа предлагат сайтовете и социалните медии, чийто предмет е бизнес общуването. Като примери Георги Първанов дава Jobs.bg и LinkedIn.

За да спестим времето си вътре обаче, трябва внимателно да направим настройките в профилите си. В разговора ще чуете точните съвети на специалиста.

Трети успешен начин за намиране на по-хубава работа са агенциите за наемане на висококвалифициран персонал. Кандидатствате безплатно с добре подготвено CV. Ще чуете как точно работят тези фирми, а също така и тези, които наричаме head hunters.

georgi-parvanov
Георги Първанов в Непал

Работата безспорно е едно от най-важните неща в живота на човек, но времето за почивка също е от огромно значение. Това е причината в края на всеки епизод от поредицата WORKING CLASS HERO да става въпрос за пътешествия.

Днес Георги ни отвежда до Непал. С прецизността на експерт той ни „разхожда“ из хималайската страна.

Ще чуете насоки как най-добре да организирате пътуването си, какво можете да видите, ако не държите да се катерите по върховете, как да избирате водата и храната си в екзотичната държава и още много други  лично изпитани съвети.

Чуйте още от подкастите на Triple E.Y.E ТУК