Ангел Каспарянов: „Virus e факт. Virus e лудост“

„Virus“ e trip rock проект за пост офис състояния на маркетинг спеца и музикант Ангел Каспарянов

„Медийната среда е нещо като нервната система на обществото – може лесно да ти създаде усещането, че времето е спряло“, казва маркетинг специалистът и изпълнител Ангел Каспарянов. Днес той е нашият гост, в  един по-специален подкаст, посветен на първо място на най-новата му музикална продукция – „Virus“.

„Това е саркастична любовна песен, без захаросани похвати и без да робува на канони. Вирусът в моя светоглед. Нещата, които ме заразяват, за да ме извадят от целия медиен поток, който е обхванал хората“, каза Каспарянов в интервюто на музикалния журналист Елена Розберг:

 

„Нова българска музика има, но трудно си проправя път измежду балонни приятелски кръгове, непонятни медийни продуценти и пасивна публика. Така е навсякъде по света, но когато се случва на прекалено малък и до болка традиционен пазар, шансът да пропуснеш нещо наистина яко е огромен. Моите вдъхновения тук не са едно или две и се радвам, че част от живота ми минава в търсене.“, споделя още Каспарянов. Снимки от гостуването му в нашето студио вижте в галерията по-долу.

„Virus e факт. Virus e нов прочит на любими неща. Virus e лудост. Let’s dance!“, написа Ангел в социалната мрежа по повод премиерата. Освен че е маркетинг специалист, специализиран в телевизионната реклама, Ангел е познат на музикалните фенове у нас и като фронтмен на групата „Сепуко 6“.

„Virus“ е първият сингъл от второто EP на проекта DDed Star, което ще излезе на през есента на 2019.

DDed Star набира все повече популярност на независимата българска сцена. Това е trip rock проект за пост офис състояния, казват неговите създатели. Освен това e отворен проект, в който участие взимат различни артисти – Лъчезар Георгиев – Nameless Day Ritual, Благослав – Hayes and Y, Симеон Лозанов – Моникс, Христо Минчев, Добромир Вълков – Додо, Денис Ников – Abysmatic, Ася Катранджиев – Nameless Day Ritual, Димитър Карабов – Boy Brеaking Glass /CANADA/.

Много новаторска, интересна и вълнуваща музика се прави от български артисти. Такава, която не може да се чуе по радиото. За да докаже този факт, Каспарянов споделя с нас и няколко примера на артистичните музикални търсения на български автори с космополитно звучене:

 

Ангел Каспарянов и Елена Розберг. Фото кредит: Марияна Петрова