ДА ХОДИШ В ОБУВКИТЕ НА НЕЗРЯЩ: ЕВГЕНИ МИТЕВ ОТ „СИНЕРГИА“

„Трябва да говорим за включване, а не за подпомагане.“ Това е веруюто на Евгени Митев – един от учредителите на Фондация „Синергиа“. Организацията е посветена на работа за и с хора с увредено зрение. Оттам идват няколко ярки проекта, сред които студио за професионални масажи, в което работят масажисти с увредено зрение, както и разходки със завързани очи по улиците на София.

„Създаваме условия хората с увреждания да могат да разгърнат таланта и възможностите си, за да могат да са пълноценни за себе си и да бъдат полезни на обществото.“, споделя социалният предприемач, който не крие, че работата им е изпълнена с предизвикателства.

Евгени Митев

„Социалното предприемачество е като морско свинче – нито е морско, нито е свинче“, шеговито разказва Евгени. „До голяма степен е на мода“, признава той.

По думите му нещата са трудни, но не и невъзможни. Важното е да не се отказва човек в осъществяването на своите идеи, особено ако чрез осъществяването им може да промени живота на други хора.

Това е един разговор за социалното предприемачество и за това какво е да гледаш през очите на незрящ – в тъмнината. Евгени Митев пред Евелина Павлова от Triple E.Y.E Project:

Всички подкасти на Triple E.Y.E Project може да откриете в профилите ни в Soundcloud и Spotify.