Държите ли нещо в живота си, което е по-добре да пуснете? Елена, Ива и Евелина от Triple E.Y.E за въпросите, които никой не обича

Френският писател и философ Франсоа-Мари Аруе – популярен с псевдонима си Волтѐр, със сигурност е една от личностите, които са оставили огромна следа в историята.

Неговите текстове и пиеси и в наши дни се поставят на театралните сцени в целия свят, а в мрежата могат да се открият многобройни цитати на вдъхновяващите му мисли.

Вероятно и вие сте попадали на „40-те въпроса на Волтер“, които хората не обичат да си задават, а трябва.

„Ако днес беше последният ден от живота ви, все още ли щяхте да искате да направите това, което имате планувано за деня?

„Каква е разликата между живеене и съществуване?“

„Ако наистина се учим от грешките си, тогава защо се плашим толкова от мисълта да направим грешка?

„Каква следа бихте искали да оставите в света?“

„Ако живота наистина е толкова кратък, защо правим толкова много неща, които не харесваме и не правим толкова много от нещата, които харесваме?“

Именно тези и други въпроси вдъхновиха Елена Розберг, Ива Дойчинова и Евелина Павлова от Triple E.Y.E Project, да се съберат за един философски разговор в духа на творчеството на Волтѐр.

В него те споделят кои са въпросите, които самите те не обичат да си задават, каква ще бъде тяхната следа и дали все още има неща, от които се страхуват.

Още от подкастите на Triple E.Y.E може да чуете ТУК