Индия е аромат на жасмин, цветовете на дъгата и много любов. С прах по нозете, разказват Ники и Елена

Един подкаст може да има вкус, цвят и аромат, особено ако в него се говори за Индия. Ще разберете защо, когато чуете разговора ми с Ники Янков и Елена Щерева.

Те са семейство-индолози, което ще рече, че са посветили професионалния си път в изучаване на живота и културата на екзотичната страна.

Не един или два пъти двамата са пътували в Индия, като са преживели много там – и като време и като емоции.

Пред Triple E.Y.E Ники и Елена разказват за цветовете на Индия, за тайните на водата на река Ганг, и за това как едно пътешествие може да  катализира и да направи проверка на чувствата и любовта между двама души.

Историите на Ники и Елена живеят и в техните книги. Първата – „Химикал, шоколад и две рупии“ е пътепис за Индия, пречупен през погледа на двама студенти, сблъскващи се за пръв път с един пълнокръвен и жив свят, който дотогава те познават само теоретично.

Все едно да си представяш вкуса на шоколада, но никога да не си го вкусвал!

Втората книга е „Прах от нозете“ – сборник с художествени разкази, но и с лични индийски истории. Всяко заглавие е кръстено на цвят и е обвързано с конкретна емоция. Причината за това е, че коренът за емоция и цвят в санскрит и хинди е един и същ.

Започва от черно, минава през цялата палитра от цветове и завършва с бяло.

Все едно чрез героите, историите и преживяванията, Индия разкрива своята същност и от „черна и тъмна“ става по-близка и позната.

Чуйте Ники и Елена:

 

Още от подкастите на Triple E.Y.E Project може да откриете ТУК