Какво е да покориш Тихоокеанския хребетен път? Петър Ванев разказва за Triple E.Y.E

petar vanev

Петър Ванев е по пътя си към Тройната корона

Пътешественикът Петър Ванев е млад мъж, тръгнал от Русе за Лондон, вярващ, че държи здраво юздите на живота си и виждащ само добри перспективи пред себе си.

Той работи мечтаната работа като мениджър в голяма хотелска верига в Лондон, има социални контакти и достатъчно забавления. Стигнал своите 30 години обаче ежедневието му се заключва между работата в офис и почивката пред телевизора, а срещата му с природата се ограничава до лагеруване на къмпинг.

Затънал в рутина, Петър взима най-импулсивното решение в живота си. Вдъхновен от пътешествието на Черил Стрейд, той решава да извърви Тихоокеанския хребетен път. Това е един от най-дългите пешеходни преходи в САЩ, простиращ се от границата с Мексико до Канада. Тръгва със средствата, спестени от заплата, малка палатка, още по-малка раница и чифт планински обувки.

Петър Ванев по време на 4240-километровия солов преход

Опитът му с преходите в планината се изчерпва с ходене до Рилските езера, а информацията му за Тихоокеанския хребетен път е събрана от преживяванията на други пътешественици, споделени в Интернет.

Преживяванията си Петър разказва в книгата „Пътека през огън и лед“. В нея младият мъж споделя как 4240-километровият солов преход действително променя живота му.

Петър Ванев и Елена Розберг
Петър Ванев и Елена Розберг

Петър Ванев не смята да спира дотук. Към днешна дата той е първият българин, изминал успешно разстоянието по два от най-дългите пешеходни прехода в САЩ – Тихоокеанския хребетен път и Пътеката на Апалачите.

Сега пътешественикът е по пътя си към Тройната корона с нейните 12 700 километра планински преходи. В момента Петър се намира някъде по заснежените пътеки между щатите Ню Мексико и Колорадо. Стъпките му следим на неговата Фейсбук страница, а впечатляващите кадри събрахме в галерия по-долу.

Преди да потегли към поредното предизвикателство, пътешественикът се отби през студиото на tripleeye.bg. Пред Елена Розберг той разказа повече за себе си, за силата и вдъхновението да се превърне в първия българин, завоювал Тройната корона. Чуйте:

 

Всички подкасти на Triple E.Y.E Project може да откриете в профилите ни в Soundcloud и Spotify.