Какво е да покориш Тихоокеанския хребетен път? Петър Ванев разказва за Triple E.Y.E

Петър Ванев и Елена Розберг

Авторът и пътешественик Петър Ванев е млад мъж, тръгнал от Русе за Лондон, вярващ, че държи здраво юздите на живота си и виждащ само добри перспективи пред себе си.

Той работи мечтаната работа като мениджър в голяма хотелска верига в Лондон, има социални контакти и забавления. Стигнал своите 30 години обаче ежедневието му се заключва между работата в офис и почивката пред телевизора, а срещата му с природата се ограничава до лагеруване на къмпинг.

Затънал в рутина, Петър взима най-импулсивното решение в живота си – да извърви Тихоокеанския хребетен път, един от най-дългите пешеходни преходи в САЩ, от границата с Мексико до Канада. Тръгва със средствата, спестени от заплата, малка палатка и още по-малка раница, и чифт планински обувки.

Петър Ванев по време на 4240-километровия солов преход

Опитът му с преходите в планината се изчерпва с ходене до Рилските езера, а информацията му за Тихоокеанския хребетен път е събрана от преживяванията на други пътешественици, споделени в Интернет.

Преживяванията си Петър разказва в книгата „Пътека през огън и лед“. В нея младият мъж споделя как 4240-километровият солов преход действително променя живота му.

„Пътека през огън и лед“ е книгата на Петър Ванев

Петър Ванев не смята да спира дотук. Към днешна дата той е първият българин, изминал успешно разстоянието по два от най-дългите пешеходни прехода в САЩ – Тихоокеанския хребетен път и Пътеката на Апалачите.

Сега пътешественикът се е устремил към Тройната корона с нейните 12 700 километра планински преходи. Той разказа повече за преживяванията си и плановете си за бъдещето пред Елена Розберг от tripleeye.bg.

Чуй още от Triple E.Y.E  ТУК