LibertyBits: За свободата и сигурността в дигиталното пространство

LibertyBits

Илиян Кирков и Екатерина Стойкова са гости в подкаста на tripleeye.bg

LibertyBits e независима технологична конференция, чието второ издание предстои в София Тех парк. Зад нейната организация стоят трима ентусиасти – Борислава, Илиян и Екатерина. Основната тема на разговорите е посветена на свободата, но в същото време на сигурността ни в дигиталното пространство. Blockchain технологията, Privacy, Free Software и Independent Living са темите на отделните модули на конференцията.

Илиян Кирков е един от основателите на LibertyBits

Защитени ли са нашите данни в Интернет? Практически съвети за по-добра сигурност в мрежата и подробности за новите технологии като Blockchain например: Илиян Кирков и Екатерина Стойкова от LibertyBits са гости на  Евелина Павлова в подкаста на tripleeye.bg:

 

„Да си свободен е огромна отговорност, която сам трябва да носиш. Изборът да е по-удобно и по-лесно може да стане рисков, и дори да създаде опасности за нас.”, споделя Илиян Кирков – един от основателите на проекта.

Илиян е собственик на популярния тех-блог https://knowhow.company, IT професионалист и блокчейн ентусиаст. Интересува се от всякакви интернет проекти, особено блоквериги и криптовалути, подкрепя защитата на личната неприкосновеност, свободния софтуер и движенията за защитата на личните свободи на хората.

Борислава, Илиян и Екатерина от LibertyBits

„Свободата е онова невидимо нещо, което обаче ни е толкова необходимо, за да сме щастливи. Възможности и алтернативи има”, казва Екатерина Стойкова от екипа. По думите ѝ е необходимо всички заедно, целенасочено и достатъчно продължително да работим, за да градим свобода и сигурност едновременно.

LibertyBits
LibertyBits 2018. Второто издание на конференцията е на 25 юни

Фокусът на LibertyBits тази година е:

  • Blockchain технологията и всякакви интересни и перспективни финансови и нефинансови проекти, базирани на нея като механизъм за доверие между две взаимодействащи си непознати страни, без необходимост от одобрението на трета.
  • Privacy (неприкосновеност и защита на личната сфера) в цифровата ера, в която живеем в условията на многобройни корпоративни организации и служби, които целят да я ограничат или изземат изцяло;
  • Free Software – софтуер с отворен код
  • Independent Living или какви са днешните възможности за използване на алтернативни енергийни източници за лични или бизнес цели и какви са шансовете ефективно да намалим зависимостта от традиционните доставчици на комунални услуги и да ги заменим с алтернативни технологии и системи като запазим и дори подобрим качеството си на живот и комфорт.

Повече подробности може да намерите ТУК.

Всички подкасти на Triple E.Y.E Project може да откриете в профилите ни в Soundcloud и Spotify.