Мади Креймър от Anomaly NY: Мъжете предпочитат да се обграждат с мъже, затова липсват жени-лидери

Мади Креймър е творчески директор в Anomaly NY. Абсолютно убедена е в това, че интуицията ни е най-верният компас във вземането не само на лични, но и на професионални решения.

Водена точно от своята (силна) интуиция, а и за да отговори на доминирания от мъже свят на креативните лидери, тя създава платформата InVisible Creatives.

В нея са представени над 1000 жени с креативни професии – дизайнери, копирайтъри, илюстратори. Мади им дава гласност, защото смята, че само така ще имаме повече жени на водещи позиции в бранша.

„Не е изненадващо, че мъжете-лидери са склонни да наемат и повишават в йерархията други мъже. Те просто се водят от правилото, че човек обича да се обгражда със себеподобни.

При жените е същото. Ние познаваме женския начин на мислене и предпочитаме да общуваме с други жени, защото мислят сходно на нас.

Затова колкото повече жени-лидери има сега, толкова повече възможности за израстване на други жени ще имаме в бъдеще“.

Кои са другите основни разлики в професионален план между жените и мъжете, как една жена може да се изправи срещу  Доналд Тръмп и идеята му за стена между Мексико и САЩ и има ли полова дискриминация в една от най-свободните индустрии и каква е ролята на интуицията във всичко това, Мади разказва на Евелина Павлова в първия епизод от подкаста „Работещо момиче“, вдъхновен от събитието See it Be it.

See It Be It e ключова инициатива на Cannes Lions, която се стреми да промени индустрията и света към по-добро чрез увеличаване на женския потенциал и представителност.

Програмата дава възможност на жените да заемат ръководни позиции и ги подкрепя да достигнат пълния си потенциал.

See It Be It Bulgaria обединява експерти от цял свят, които помагат на жените да се подобряват в конкурентния свят, като ги правят по-силни.