Take This Bottle 10: Новият DiVino.Taste е тук!

Има ли връзка между Божолето и Divino.Taste?Отговорът е – донякъде. И двете са във втората половина на ноември.

И ако във Франция (и част от света) празнуват младото Божоле, ние празнуваме българското вино. Хубавото българско вино – не младото или старото. И това се случва на DiVino.Taste 2019 за девети пореден път.

От 22 до 24 ноември в Интер Експо Център предстои най-големият форум на българското вино DiVino.Taste. Деветото издание ще събере рекорден брой български винопроизводители – цели 85! През трите дни на този винен празник посетителите ще имат избор да дегустират сред близо 600 най-качествени и разнообразни вина!

Какво ново в предстоящото DiVino.Taste? Рекордният брой български изби ще заемат изцяло зала 5 на Интер Експо Център. А за пръв цялата съседна зала 6 е посветена на бизнес изложители, свързани с винения бранш, както и изложители на качествени продукти, деликатеси, винени аксесоари и други естествени спътници на виното.

За втора година ще бъде изграден Fine Wine Corner, където ще се дегустират 25 вина с енотечна или друга специална стойност – този кът за ценители и професионалисти е посветен на българските местни сортове и целта му е да демонстрира какъв потенциал имат те.

Друга новост е DiVino App – мобилното приложение на Divno, чрез което, всеки, които си го свали, ще може да оценява, коментира и запазва вината, които са го впечатлили.

Всичко за Divino.Taste и много за Божолето ще научите от подкаста Take this bottle на Елена Розберг и Емил Коралов, който по една случайност е и основателят и идеологът на Divno.Taste.