Момчил Кюркчиев пред Triple E.Y.E: Ако късметът се бави, трудът е рецептата

Българинът Момчил Кюркчиев се нареди с компанията си Leanplum в топ 10 на най-бързо развиващите се в IT индустрията в Сан Франциско. Въпреки това русенецът не се смята за успял.

„За мен думата успял е в минало време, а това което правя е в сегашно и бъдеще  време. Аз вярвам, че тепърва започвам“, сподели Кюркчиев в личен разговор с Евелина Павлова.

На едва 19-годишна възраст с два куфара и пари за един семестър, Кюркчиев тръгва от Русе, след като завършва английската гимназия в града.

Заминава за малко градче в щата Ню Йорк, за да учи специалност компютри и математика. В джоба му са всички спестявания на родителите му, както и пари назаем.

Младият мъж е знаел, че няма път назад. „Буквално съм броил всеки долар за храна“, разказва предприемачът, който десет години по-късно създава супер успешна  компания за мобилен маркетинг, базирана в сърцето на Силициевата долина.

„В момента, в който открих света на предприемачеството буквално се пристрастих. На този фон Гугъл е нещо като балон, в който стоиш и не виждаш какво има отвън“, споделя 34-годишният българин, чиято кариера започва именно в технологичния гигант.

Кюркчиев съветва, че ако късметът ни се бави, трудът е рецептата.

Чуйте целия разговор на Евелина Павлова с един от най-успелите българи зад граница тук:

Чуйте още от подкастите на Triple E.Y.E ТУК