Как да бъдете като Уолт Дисни- посветете се на превръщането на света в едно по-добро място

Уолт Дисни преследва мечтите си до последния си дъх. Визионер, противоречива личност, скромен в бита си, но мащабен в намеренията си. Моралният избор е най-съществен за неговите решения. Новата книга „Как да бъдете като Уолт“ с автор Пат Уилямс вдъхновява с историята на този легендарен мъж.

В предговора на биографията популярният американски тв водещ Арт Линклетър споделя:

„От всички книги, писани за Уолт Дисни, тази е може би най-важната. Животът на Уолт беше прекъснат рано през 1966-а и много от мечтите му останаха неизпълнени. Далеч сме от съкровения му идеал за свят, в който хора от всички раси, говорещи на всякакви езици, от всякакви религии и вяра, биха могли да съжителстват в дух на хармония и братство.
Ето защо ви подканям да обърнете страницата, да прочетете тази книга, след това да излезете и да се погрижите за недовършените дела на Уолт.
Мечтайте смело и преследвайте мечтите си с дързост, оптимизъм и постоянство. Отдайте се на превръщането на света в едно по-добро място.

Чуйте разговора на Елена Розберг с издателя Кирил Войнов от Premium Books:

 

Уолтър Елиас Дисни е роден на 5 декември 1901 г. Режисьор, сценарист, продуцент, актьор, аниматор – той  успява да запише името си със златни букви в световната история, оказвайки огромно влияние върху развлекателната индустрия и до наши дни.

Уолт казва:

„Забавно е да правиш невъзможното.“

Като дете малкият Уолтър проявява голям интерес към рисуването, киното и театъра. Започва да посещава различни кръжоци и постепенно развива рисувателните си заложби.

„За да постигнеш мечтите си, са нужни четири неща: любопитство, увереност, кураж и постоянство.“

По-късно се захваща и с фотография. Посещава Академията за изящни изкуства в Чикаго и започва работа на различни позиции в тази сфера, включително и в рекламни агенции. Още от ранна възраст Дисни, освен артистичните си способности, притежава и предприемачески дух, съчетани с амбиция и търговски усет.

Начинът да започнеш е да спреш да говориш и да се захванеш за работа.”

Огромната компания „Уолт Дисни” той създава заедно с брат си Рой. Днес, век по-късно, вече преименувана на „The Walt Disney Company”, тя е най-голямата корпорация за анимационни филми в света.

„Надявам се само, че няма да забравим едно нещо – че всичко започна с една мишка.“

През 1928 година се появява един образ, който скоро след тога ще се превърне и в най-големия символ на Дисни – Мики Маус. Създаден е съвместно от Уолт Дисни и Уб Айуъркс, той е озвучаван първоначално от самия Дисни.

„И в добрите, и в лошите времена, не губи вкуса си към живота.“