„От баба“ – социален проект роден от носталгия, който носи щастие

ot baba

Александър Иванов, Симеон Спасов и Венелин Добрев са трима млади предприемачи в дигиталното пространство. Всеки един от тях се занимава с разнообразни неща, но това, което ги свързва е приятелството и социалният проект „От баба“.

Целта е възрастни хора – баби, които имат познания за плетенето да правят терлички, които хора от България и чужбина да купуват онлайн, така че да подхранят спомена за детството и топлите вечери в бабината къща, но не на последно място – да помогнат финансово на възрастен човек.

„От баба” на първо място е социално движение, което се опитва да скъси дистанцията между възрастни и млади, използвайки дигиталното пространство, споделя един от сподвижниците Алекс Иванов.

ot baba
Сн. „От баба“

Може и да звучи абстрактно, когато говорим за нашите баби, но идват много сигнали, че те все по-уверено гледат към Интернет като средство за комуникация и шанс за повишаване на жизнения им стандарт.

Сега на сайта otbaba.bg може да се видят атрактивни терлички с авторски дизайн, но стремежът е да се създават всякакви плетива, които могат да бъдат изплетени от истинска вълна, казва Симеон.

Проектът „От баба” е повече социален, отколкото предприемачески, сигурни са създателите му. Любопитно е, че бабите много бързо трупат дигитална грамотност – те вече имат групи във Фейсбук, в които споделят модели, лайкват, и коментират, разказват още създателите на „От баба“пред Евелина Павлова:

Всички подкасти на Triple E.Y.E Project може да откриете в профилите ни в Soundcloud и Spotify.