С дъщерята на Баш Майстора, в деня, в който си спомняме за Кирил Господинов

Актьорът си отива на днешния ден преди 16 години

Веселина Господинова е четвърто поколение актьор, която с любов споделя, че второто ѝ име е „дъщерята на Баш Майстора”. Неин баща е големият български актьор Кирил Господинов, чийто земен път приключва на 18 април 2003 г. Това е един от поводите днес да си припомняме неговата история.

Вторият е книгата на Веселина, посветена на баща ѝ . Тя носи заглавието „Баш майстора завинаги” и е едно силно емоционално изживяване за нея. Весела се занимава професионално с журналистика, и прекарва няколко години в търсене на документални материали за кариерата и живота на баща си. Към днешна дата книгата ѝ за Кирил Господинов е вече факт.

След изложба във Варна и огромния интерес към него в социалните мрежи, се ражда и идеята. Тя събира интервюта, спомени и много лични и професионални истории за живота и личността на Кирил Господинов.

Въпреки че най-известната му роля е именно в „Баш Майсторът”, Весела Господинова обожава лентата „Момчето си отива”, в която роля има баща ѝ. Други емблематични филми с негово участие са:  „Понеделник сутрин“, „Шведски крале” „Нощем с белите коне“, „Тримата от запаса“, „Бон шанс, инспекторе!“, „Петък вечер“ и др.

vesela gospodinova - dete
Малката Веси докато чака татко си в гримьорната на театъра

Много реплики от филми, истории зад кулисите на театъра, и интервюта на актьора са включени в книгата. Тя е посветена на почитателите на Кирил Господинов. Това е и причината тъжната страна в живота му да бъде спестена.

Представяме ви подкаст, пълен със смях, пътешествия и спомени от детството през очите на дъщерята на Баш Майстора – Веселина Господинова – днес в Triple E.Y.E Project:

Всички наши подкасти може да откриете в профилите ни в Soundcloud и Spotify.