Съвети за екзотични пътешествия или как да си направим лято през зимата

Triple E.Y.E Project обича пътешествията и може да разказва много. Днес гледаме през океана в търсене на лятото. В този епизод от рубриката „Три погледа към” ще научим за преживявания от осъществени и мечтани дестинации, както и полезна информация за това как е най-удачно да организираме екзотичното си пътешествие. От Ива Дойчинова, Елена Розберг и Евелина Павлова.

Куба, Тайланд, Бали, Америка, Австралия… Екзотичните дестинации са огромно изкушение, но всички знаем, че това са най-далечните и съответно най-скъпи и сложни за организиране пътешествия. Именно заради това и планирането трябва да е много по-сериозно.

Подготовката на кубинското приключение на Ива Дойчинова, от което тя се завърна преди броени дни, започва през месец май миналата година. Тогава тя открива колко изгодни предложения за билети могат да се намерят в платформата Fly for free и съветва хората да търсят именно там. И още един преживян съвет от Ива – без да се засягат родните туроператори, тя смята, че в държави като Куба, където цените варират според ситуацията и съвсем не е евтино, най-добрият вариант е да се ползва местен гид, който да направи резервациите и да уреди транспорта спрямо желанията на пътуващия.

Елена Розберг пък е обходила голяма част от Северна Америка и сега гледа към Австралия. Опитът ѝ с презокеански пътувания също показва, че покупката на билетите се прави близо година по-рано. Съветът ѝ обаче е първо да отидем за виза, след това да купуваме билетите за самолет и последно да правим резервациите за спане. За Европа важи правилото, че най-изгодните билети се купуват 2-3 месеца преди пътуването, споделя Елена.

В дългосрочното планиране може би няма спонтанност, но пък ти осигурява едни месеци на очакване, което със сигурност е много приятно, смята Евелина, която преди 10 години отива на остров Бали през март. Тогава там започва дъждовният сезон. Най-доброто място за посещение на Индонезия е от декември до февруари, но и през март и април там изобилства от туристи. Където и да се намираш на Бали, особено в по-високата му част, трябва да си много предпазлив, защото в 2 следобед започва да вали и отвсякъде прииждат огромни води, които могат да са опасни, предупреждава Евелина.

Във Флорида пък се плува в морето до 18 часа, защото вечер в заливите излизат акули, разказва Елена.

За шоуто на „мръснишките” улици на остров Пукет, за това как хвърчи дамско бельо от балконите на един от най-бохемските американски градове – Ню Орлиънс, и за секса „фор фри” в Куба, ще научите от разговора.

Подкастът на Triple E.Y.E Project вече и в Spotify