Шест книги за лятото

iva

Представяме ви интригуващи книжни премиери от издателство „Колибри“

Възможно ли е лятото без книги? Не и това на Ива Дойчинова и Кремена Димитрова от „Колибри“. Заедно с нея се отправяме към по-дългата отпуска с няколко книги в куфара. Ето кои са най-горещите заглавия, които с удоволствие ще отворим под сянката на плажния чадър:

„Колибри“ стартира авторова поредица на класика Труман Капоти, разкрива в подкаста ни Кремена Димитрова. Най-новото издание от американския писател на нашия пазар е „Музите се чуват“:

 

Едно истинско лятно четиво вече е на пазара. Руският писател Александър Ципкин – млад и симпатичен, се показва и като познавач на женската вселена. Книгата „Жени на непреклонна възраст“ е сборник с разкази с поучителни истории за жени от всяка възраст.

 

„Убийството на командора“ от Харуки Мураками е книга, която кара почитателите на най-популярния японски писател да нямат търпение да дойде лятната отпуска, за да ѝ се насладят с всички сетива. 800-те страници на романа вероятно ще им стигнат за нея.

Юнас Юнасон излиза с продължение на бестселъра „Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна“. „Сто и една годишният старец, който твърде много размишляваше“ е също толкова отдаден на приключенията. Тук нашият старец е на остров Бали, с една бала пари, които се чуди как да изхарчи. По какви изненадващи и абсурдни пътища ще тръгне  този път – завесата открехва Кремена Димитрова в подкаста по-горе.

„Тайната библиотека на Леонардо“. Това не е точно биография, посветена на 500 години от рождението на Леонардо да Винчи, което честваме през 2019-та. Става въпрос за художествен текст, роман, който отваря вратата към света на един гений.

„Човекът, който продаде морето“ от Николай Ценков е още едно ново предложение за четене през лятото. Подходящо е за хора, които се интересуват от най-разнообразни теми – музика, любов, история, геополитика и тн. Писането му е в стил Маркес, разказва Кремена Димитрова. Още любопитни подробности за най-новите книги на „Колибри“ ще чуете в подкаста по-горе.

 

Всички подкасти на Triple E.Y.E Project може да откриете в профилите ни в Soundcloud и Spotify.