Солистът Росен Ненчев за работата му с легендарния тенор Хосе Карерас

Какво събира операта, математиката и плажния тенис на едно място

Великият испански тенор Хосе Карерас ще излезе на сцената на зала „Арена Армеец“ в събота, 11 май. Концертът е сбогуването на легендарния оперен певец с родната публика и се очаква шоуто да бъде грандиозно. На сцената ще излязат над 120 човека, като ще бъдат представени всички велики и обичани изпълнения на оперния певец, превърнали се в емблеми на няколко поколения.

Един от певците, които ще бъдат до маестро Карерас е Росен Ненчев – негов ученик и солист на Софийската опера.

Росен Ненчев в операта „Набуко“

Той е един от щастливците да бъде избран за мастър клас на оперната легенда. „Най-важното е да бъдеш оригинален“, е един от най-есенциалните съвети на големия тенор към ученика си. „Трябва да гледаш големите и да се учиш от тях, но на първо място трябва да откриеш твоя начин да пресъздадеш себе си“, споделя Росен за най-ценните напътствия, които  е получил от Хосе Карерас.

Росен открива операта на невръстната възраст от 5 годинки, а спомените от деня, в който отива на представлението „Аида“ са толкова силни, че детайл в тях е дори 4-ият ред на залата на Софийската опера, на който е бил. Представлението е тежко и едно от най-сериозните на Верди, но 5-годишният Росен още тогава е бил сигурен, че иска един ден да излезе на голямата сцена. Както и става.

Освен че е оперен певец, Росен Ненчев е математик, дипломиран финансист и не на последно място – спортист. Страстта му е плажният тенис и към момента е капитан на националния отбор по плажен тенис. Оказва се, че това е най-бързо развиващият се спорт от всички спортове през последните  5 години.

Как всички тези компоненти в живота на Росен се срещат и синхронизират успешно заедно ще разберете от подкаста:

Всички подкасти на Triple E.Y.E Project може да откриете в профилите ни в Soundcloud и Spotify.