Влади Ковачев: Не съм мечтал да съм в CNN или на сцената до Iron Maiden

„Най-ценните уроци съм получавал, когато съм падал по лице“

Като истински търсач на съкровища, днес Елена Розберг ни среща с Владислав Ковачев. Тя се запознава с него зад кулисите на концерта на Godsmack в София. Влади е стейдж мениджър на шоуто. Освен за големи музикални събития, и форуми като Webbit, Влади е главен дизайнер на CNN в Швейцария. Повече за пътя на един успял човек, мечтите му, работата в най-голямата световна новинарска медия, и за това какво точно прави един стейдж мениджър – Влади Ковачев специално за подкаста на tripleeye.bg:

Godsmack: Беше епично, София!

Стейдж мениджърът е събирателната точка на всичко, което се случва на един концерт. Това е фигурата, която трябва да осигури сцената и комфорта на изпълнителите и публиката по време на шоуто. Освен цялата организационна отговорност, стейдж мениджърът е и нещо като психолог, който трябва да може „влезе под кожата” на звездите на сцената, разказва Владислав.

hills of rock
Това е гледната точка на стейдж мениджъра. Шоуто е на Sabaton от Hills of Rock 2018

Една от най-запомнящите се професионални срещи на Влади е с „армията” на Iron Maiden на Hills of Rock през миналата година. Сега той няма търпение да работи за фестивала отново и да се срещне с Garbage и останалите звездни изпълнители, които ще дойдат в Пловдив.

CNN  e другото голямо предизвикателство в кариерата на Влади Ковачев. В България той работи за студентското радио на Американския университет в Благоевград, а след това в Btv и Tv 7. В телевизията той се запознава с шефа на криейтив директорите на CNN International Джонатан Килиън – истинска звезда в бранша.

Нищо конкретно тогава не предвещава мига, в който преди около 2 години, навръх рождения му ден, Влади получава лична покана от него за работата в клона на медията в Швейцария.

vladi kovachev
Влади Ковачев и колегите му пред култовия танк на Sabaton

„Никога не съм мечтал да съм на висок пост в CNN или да съм на сцената с рок идолите от детството ми. Оставил съм пътя ми да ме води, а не се опитвам  да го пробия сам. Каквото и да искаш да ти се случи, то няма да ти се случи до момента, в който трябва да се случи. Ако си достатъчно добър, нещата си продължават от само себе си“, споделя Влади Ковачев пред Елена Розберг.

Всички подкасти на Triple E.Y.E Project може да откриете в профилите ни в Soundcloud и Spotify.