Working Class Hero 5: Гъвкави форми на заетост

georgi parvanov

Гъвкавата заетост е много популярна практика в Западна Европа

Над 2 милиона души в Холандия са т.нар. „agency workers“. В България десетки хиляди хора вече за заети на принципа на гъвкавата заетост, а темата става все по-актуална. Това казва нашият HR специалист Георги Първанов в подкаста на tripleeye.bg – Working Class Hero. Въпрос на време е работодателите и служителите да възприемат позитивите на този тип договори.

Гъвкавата заетост е по-рационално наемане на хора за конкретен тип работа, но  също така е средство за изсветляване на пазара на труда, изтъква Георги Първанов.  В подкаста той дава редица предимства и начини, по които гъвкавата заетост да работи добре и за двете страни.

 

Традиционно подкастът ни, който е посветен на кариерата и добрите трудови практики, завършва с виртуално бягство към интересна или екзотична дестинация. Чуйте какво знае Георги Първанов за Албания –  икономиката, хората и курортите в една от най-бързо развиващите се балканска държави. Може да се изненадате.

Кадър от столицата Тирана, в която модерното строителство се съчетава с останките от миналото. Държавата е една от най-динамично развиващите се в региона, кухнята е взаимствана от Италия, а морските й курорти стават все по-актуални

Припомнете си тук останалите епизоди на Working Clas Hero.

Всички подкасти на Triple E.Y.E Project може да откриете в профилите ни в Soundcloud и Spotify.