За инвестицията в образованието, срещата с точните партньори и смисъла да бъдеш в България: Кирил Русев от Envision

Кирил Русев е един от създателите на платформа за онлайн подготовка на ученици, учители и родители

Envision e една от най-бързо развиващите се дигитални платформи в сферата на образованието. Програмата се занимава с подготовката на деца и ученици от началните класове, но също така и на техните учители и родители.

Стартът поставят четирима приятели докато са все още в университета. Десетина години по-късно в проекта участват над 700 училища в цялата страна.

В началото на април стартира и новата програма – Envision Play, която помага на децата в четвърти клас да полагат примерни изпити за т.нар. „малки матури“ в края на учебната година.

С помощта на таблет или смартфон децата могат да проверят знанията си по четирите предмета, по които полагат изпити в рамките на Националното външно оценяване – по Български език, по Математика, по Човек и общество и по Човек и природа.

„Научихме се как се създава бизнес и как се прави нещо, което да оцелее през годините“, споделя един от създателите и днешен управител на платформата – Кирил Русев пред Евелина Павлова за tripleeye.bg.

„Никой не влиза в образованието с идеята, че отива там, за да прави пари. Има социален елемент и това прави работата в тази сфера много по-интересна.”

Защо Кирил и приятелите му избират да осъществят идеята си в България, а не в Англия? Как се използва платформата от ученици и учители и повече за успешните бизнес съдружия, ще чуете в подкаста:

Всички подкасти на Triple E.Y.E Project може да откриете в профилите ни в Soundcloud и Spotify.