Тахира Бейфийлд: Да се грижиш за себе си не е само да си правиш маникюр

Тахира Бейфийлд e старши копирайтър с повече награди, отколкото може да преброите. Участвала е в програмата за подпомагане кариерното развитие на жени в творческите индустрии See It Be It на фестивала Cannes Lions.

Беше лектор и на българското издание на инициативата – See It Be It Bulgaria: Next Level. Тахира винаги търси начини да подпомага смислени каузи  чрез работата си в рекламата и да дава творчески глас на жените от различните етнически групи.

Извън кариерата си, тя издава принт публикацията „Plantain Papers“ и активно напомня на хората да се грижат за себе си.

Една от нашите поредици – WorkingClass Hero разказва за предизвикателствата пред търсещите работа в България. В тази светлина, според теб жените ли са по-големите герои в развиването на кариерата си?

Като цяло света на работещите хора, на кариерното развитие, не е създаден за жени.

Колкото повече жени се осмеляват да се включват в сфери, които не са „женски“, толкова по-забележима става промяната, толкова повече заемаме нашето полагащо ни се място.

Жените СМЕ супер герои заради това, което трябва да се справяме ежедневно.

Когато говориш за „грижа за себе си“, какво имаш предвид?

За мен е грижата за себе си е да се погрижиш да си създадеш среда за качествен живот, не само начина, по който изглеждаш.

Ако имам хубав маникюр, но на работа не ме ценят, какво значение има как изглеждам?

Жените сякаш сме доста плахи по отношение на водене на преговори за извоюване на допълнителни права, които на мъжете вече се полагат по право като справедливо заплащане или бонуси. Как бихме могли да променим това? Какви са твоите съвети?

Трябва да си дадем сметка, че ние жените заслужаваме. Просто да повярваме, че ЗАСЛУЖАВАМЕ, че имаме право да изискваме повече за себе си. След това да поставим честно и открито желанията си.

Чуйте целия ни вдъхновяващ разговор с Тахира, за да разберете и как да поискате по-високо заплащане, как да се позиционирате правилно в сферата, в която работите.