Еленко Ангелов: От две години върви най-големият тест за интелигентност на човечеството

Най-цветните хора на света не можеш да ги побереш в едно изречение. Еленко Ангелов е един от тях. Изпълненият му с неочаквани обрати житейски път изобилства с интересни истории граничещи с фарс. Самият факт, че на визитките му може да пише професии като психолог, терапевт, PR, консултант по публична реч и дженеръл отстранител на проблеми е повече от описателен. По време на карантината повечето хора качиха няколко кила, а Еленко Ангелов качи библиографията си с не една, не две, а цели три книги: подривен роман на име „РЕАЛНОСТ?“ и книга с афоризми в две части „ДЕПРОГРАМИРАЩИ СЕНТЕНЦИИ“. За по-малко от година и половина първият тираж се изчерпи и сега февруари 2022 на книжния пазар вече е наличен 2 тираж.

Еленко отговаря на въпросите на Елена.

Какво се промени в начина, по който възприемаме реалността през последните две години?
Oтговарям ти меломански, промени се като в песента на Faith No More – I Started a Joke (кавър на Bee Gees), перифразирайки, преди повече бях във втория куплет „когато плачех (бях сериозен и предупреждавах със стотици предавания, публикации и книги, че ДЪЛБОКАТА ДЪРЖАВА е реална и си прави каквото иска), светът се смееше, последните 2 години е много повече обратното, не злорадствам тип „казах ли, ви“, но днес се смея повече от всякога, а светът плаче.
Роди ли този период нови сентенции?
Раждат се, всеки ден записвам афоризми от реални житейски ситуации, повечето граничещи с ФАРСА, най-слабите ги пускам за статуси в социалните мрежи, от том 2 на романа „РЕАЛНОСТ?“ има едни 150 страници и 4 алтернативни продължения. Всеки ден получавам отзиви от читателите си и те дори не подозират, че така накрая ще натежи една сюжетна линия.
Каква е най-любопитната конспиративна теория в днешно време?
Че от две години върви в пълна сила най-големият ТЕСТ ЗА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ на човечеството и това е факт, и въпросът не е „Кога ще дойдат ИЗВЪНЗЕМНИТЕ?“, а „Кога ще си тръгнат тия навлеци?“.
Хуморът е начин да прокараш тежки истини и провoкативни предположения ли?
Да, категорично, този съвет право в очите преди 10 години ми даде близкият ми приятел, актьорът Силвестър Силвестров. Задобрявам според него.
Наложи се да пуснеш втори тираж на твоите книги. Как те кара да се чувстваш това?
Благодарен! За по-малко от година и половина тиражите на трите ми излезли като хет трик книги – романът „РЕАЛНОСТ?“ и афоризмите от „Депрограмиращи сентенции“ 1 и 2, се изчерпа преди месец, вторият тираж вече е по рафтовете на всички готини книжарници. Благодаря от сърце на всички, които ги изкупиха и трябва да знаят, че всички книги, които лично си поръчат на лични през профилите ми във Фейсбук и Инстаграм, надписвам с благодарност и лично ги нося с любов до куриерската фирма, броя го кардио, че във фитнеса повече снимки и стойки.
От какво най-много можеш да се развълнуваш?
От отзивите, особено тези спонтанните посред нощ в толкова откровени съобщения и въпроси за бъдещия сценарий, стотици са, повечето с позволение съм публикувал.
Защо търсят твоите книги?
Най-вече жива верига, десетина издадени книги станаха за 13 години, имах и имам възможност от години да гостувам в национални медии, яки подкастове, водил съм различни предавания и рубрики, това са хора, които са оценили и оценяват съдържанието на това, което споделям в социалните мрежи, защото сме съмишЛЕНИци.
До каква степен въображаемото и реалното присъстват в твоите истории?
80 на 20, „както ви се харесва“.
Отстранител на проблеми е най-атрактивната част от твоята визитка. Какво не е по силите ти да отстраниш?
Ще ти отговоря директно: „Няма как да събудиш човек, който се прави, че спи.“
Кого търсиш за помощ, когато се затрудняваш да откриеш отговор, да намериш решение?
Най-близките си приятели и прекрасното ми семейство, те са най-голямото ми богатство.
Коя е най-голямата мистерия на живота според теб?
Че животът няма смисъл, да…, просто е безсмислен и това е най-божественият дар – какъвто смисъл му придадеш, такъв ще е.
Как виждаш света след 20 години?
Вече си пожелах тези с маските сами в колата, да не ги свалят цял живот и да са с предимство без да чакат за всички бустерни. След 20 години ще е много яко, но само за тези, които са си заслужили и издържали теста за интелигентност, свиквайте.
Какво слушаш в момента? 
Това е плейлист от 10 парчета, които слушам нон-стоп вече цяла седмица и са в папка любими:
1 The Waterboys – The Whole of the Moon
2 Sophie Ellis-Bextor – True Faith
3 EAZY SLEAZY — Mick Jagger with Dave Grohl
4 Богдана Карадочева и Емил Димитров – Помниш ли ти
5 I Got You Babe – Etta James
6 Lily Allen – Fuck you
7 Smokie – Needles and Pins
8 TINO – Мисъл
9 JEREMY? – King Kong
10 hug or handshake – Blaze of Sorry

Еленко Ангелов с най-днешна дата е автор на книги. Продължава да работи като психолог, терапевт, пиар, консултант и отстранител на проблеми (трабъл-шутър/trouble-shooter).

Популярен е от малкия екран със стотици предавания за рационалната сила на мисълта  и приложна психология, както и със смели предавания, в които с човешко лице говори за теории/факти на родна и световна конспирация. Има десетки статии в родния и чужд печат и с качествено влияние в социалните мрежи. Лектор е на стотици семинари за личностно израстване и психология на успеха в България, радващи се на голям интерес и посещаемост. Обучава професионално и иновативно в публична изява, ораторско майсторство и презентационни умения всички имащи нужда да преодоляват страха пред публика и медии и овладявайки конфликта да станат майстори на сцената.    За дванайсет години издадените книги на автора се наредиха до най-успешните и обичани такива. Последните излезли наведнъж през 2020 – романът РЕАЛНОСТ? и афоризмите от „Депрограмиращи сентенции“ 1 и 2, трилогията „Най-голямата Истина“, „Рецепти за лично щастие и мотивация“, част I, афоризмите от поредицата „1-на безплатна обиколка  около  Слънцето“, радват  със  своите преиздавания.