7 причини да избереш това училище

Какво би станало в един свят, в който ти си избираш училището? С какво би започнал? Имаш най-малко 7 причини да избереш твоето училище. Ето кои са те:

  • Учителите. Един малък човек със сигурност ще хареса да го третират като голям малък човек. Хем да си знаеш, че си дете, хем да не те подценяват. А това може да направи учител, който си спомня какво е да си дете. В същото време да е обиколил света, да има интересен живот и да може хем да ти направи урока любопитен, хем да си говорите за важните неща в живота.
  • Средата. Обичаш ли да е красиво около теб? Стените да са шарени, фасадата – цялата в графити, да има плувен басейн, футболно игрище, тенис и две планини за разкош? Към всичко това чистия въздух, който толкова ти липсва в града и зелени пространства за тичане?
  • Технологиите. Нищо, че в повечето училища не се чувстваш на мястото си с твоя интерес към новото. Може би има такива, в които на стените е нарисувана слънчевата система, картите са покрай стълбите, в класната стая се е настанила науката, а ти си откривател. Всъщност и от теб има какво да се научи.
  • Родолюбие. Обичаш родината си, нали? Искаш да знаеш за нейното минало, защото прилича на твоето детство. Имал си и войни, и победи, и своите големи геройства. Това не е само твое дело. То е дело на много велики хора преди теб, за които си струва да знаеш. Може пък да си се метнал на някой от тях или пък те да приличат на теб. Кой знае… величието може да се предава от днешните на миналите поколения?
  • Избираш си точно каквото ти харесва. Учиш повече това, което те интересува, а не това, в което не ти е интересно. В крайна сметка има и математици-художници, но са рядкост. Особено, ако си роден програмист и бъдещ пианист.
  • Можеш да сменяш училището, когато си поискаш. От детската градина, до 12 клас имаш възможност да направиш или да поправиш своя избор.
  •  Мама и татко да харесват училището. То със сигурност ще им хареса, ако харесва и на теб, но все пак е важно да се чувстват спокойни, сигурни и горди, че си го избрал.Ако такъв свят съществува в мечтите на едно дете, то защо да не го открием и в реалността?

    Евелина Павлова с учениците от ЧОУ „Цар Симеон Велики“

Евелина Павлова от Triple E.Y.E Project реши да зададе на учениците от ЧОУ „Цар Симеон Велики“ въпроси от любимото им предаване „Аз обичам България“ и да разбере как се чувстват децата в едно училище, което възпитава родолюбци и предприемачи в едно. Резултатът е във видеото.

Записването за новата учебна година в ЧОУ „Цар Симеон Велики“ вече е отворено. Училището предоставя възможност за получаване на пълна или частична стипендия за деца с отлични постижения от България и от чужбина. Предлага се и разсрочено плащане на годишната такса и възможности за разпределението ѝ до 9 месечни вноски. Повече информация може да откриете на сайта на училището.