Косата ни през зимата

В първите дни на зимата потърсихме топкоафьора Марин Хубенов-Мърфи и си поговорихме как да се погрижим за косата и настроението си.

Зимата е тук. Има ли специфична грижа за косата, която ни съветвате да полагаме?

Важно е през този сезон да се грижим за косата и да направим една превенция на косопада. Най-добре това да е комбинация от терапия в салон и грижа у дома.

След лятото винаги е добре да се освежат краищата и при нужда да коригираме цвета на косата. Комбинацията от силно слънце, топло време, прах и замърсявания придава на косата матов и сух вид, затова трябва отново да я възстановим.

Има ли ясни тенденциите в прическите в този сезон?

През този сезон ще бъдат модерни натруралните нюанси и късите прически, които изглеждат все едно не сте отделили много време за тях. Актуално е свободно движение на косата.

Коя прическа се поддържа по-лесно в студените дни? Къса или дълга коса?

През студените месеци, основната опасност за косата е накъсването от носенето на шал и създаването на статично електрическо, което я прави freezy и я изсушава. Добре е да се погрижим с някакъв продукт тип leave in, който да предпазва косата. При дългите коси триенето може да причини накъсване по дължините, а при по-късите по крайщата.

Станаха ли по-смели жените в желанието си за промяна след дните на изолация?

По- скоро изолацията беше довела дотам, че много дами бяха експериментирали с косите си у дома, което след това трябваше да коригираме в салона техните идеи. Престоят вкъщи определено беше довел до интересни неща.

Как се отразиха тези дни на престой вкъщи на вида и самочувствието ни? Има ли новата прическа и терапевтичен  ефект?

Със сигурност, за 25 години в този бранш знам, че за жените новата прическа има почти митологичен характер. Един нов цвят или драстична промяна дава на жената невиждана сила и често съм ставал свидетел на това как идват тъжни, но след промяната си тръгват някак отдъхнали от всичко негативно в живота и с нови сили. Все едно си част от метаморфозата на една пеперуда в следващия стадий от живота й. Вълнуващо е да си част от такъв процес.

 Кое е най-важното при изграждането на силен моден бранд, какъвто е Салони за красота MURPHY?

Важно е да имаш концепция и да работиш, за това да имаш добър екип, с изградени ценности за работа, за да има на какво да стъпи твоя бранд. За нас е важно цялосното изживяване на клиентите ни, за това държим престоят им да е изпълнен с емоция и да открият най-добрите специалисти на едно място, за да не се налага да обикалят различни места в забързаното ежедневие, а да могат да се погрижат за кожата, косата и ноктите бързо, качествено и да си тръгнат щастливи.

Празнувахте рождения си ден с една много специална нгарада от  Business & Fashion Awards 2020. На когого бихте благодарили за тази награда?

На първо място на Цвети Разложка, която организира събитието. Използваме възможността да благодарим и на всичките ни верни клиенти, които ни подкрепят през годините. Спечелихме наградата Салон на годината и за нас това е много важно, защото показва оценката както на нашите клиенти, така и на всички в сферата на красотата за работата ни през последните две години.