IVA, която омагьоса Гласът на Русия: Нямам търпение албумът ни да стане готов

Всички познаваме IVA. Най-вече от „Гласът на България“ преди вече три години, където беше в отбора на Поли Генова. Но и не само.

След края на предаването Ива Тодорова порасна – и на възраст, и като музикант. Заедно със сестра си- Елена- създадоха няколко запомнящи се песни, а сега готвят и нов албум.

Елена Розберг се среща отново с IVA, година след първото й интервю за Triple E.Y.E и двете имат много, много да си говорят: за Гласът на Русия, за новия албум и за паралелните животи, които IVA води…

Как стана така, че се озова на сцената на Гласът на Русия?

Получи се много случайно. Подадох заявка, така или иначе говоря руски, реших, че няма какво да губя.

Минах предварителните кастинги през 2018 и през лятото същата година отлетях за Москва, за да участвам в същинския кастинг.

Прекарах един месец там, но така или иначе не стигнаха до мен. Тази година ме поканиха отново.

Каква беше конкуренцията?

Имало е 18 хиляди заявки, а в самия проект продължихме 48 човека. Това е по-малко от 1%.

Някои от участниците са подавали заявки в продължение на 8 години, докато ги поканят.

С кое парче кандидатства?

Изпратих руски хип хоп и нещо на английски, явно съм им направила впечатление.

За прослушването „на тъмно“ изборът на песен беше много дълъг процес. Аз им изпращах варианти за песни, те ми връщаха коментари и в крайна сметка се спряхме на Ейми Уайнхаус.

Какво беше отношението към теб?

Всичко там е много професионално. Не мога да кажа, че е било положително или негативно отношението, бяхме се събрали да работим и репетициите вървяха много стегнато.

Какво успя да научиш от от своя менто Полина Гагарина?

Научих много от всички. Конкретно от Полина се научих да бъда конкретна в мнението си, да казвам нещата без увъртане.

Кои песни изпя в „Гласът на Русия“?

Първо беше тази на Ейми Уайнхаус. После в двубоите с момичето от Естония пяхме Аеропорте и Оле Оле. Те решават кой какво ще пее, което беше добре за мен, защото ме изкараха от зоната ми на комфорт.

Според вокалните педагози от Гласът на Русия, ми отивало да пея реге или подобна позитивна музика, което мен много ме изненада. Моите авторски парчета са много по-мелодични и ембиънт.

Кога да очакваме албум?

Първият ни албум ще се казва „Beautiful Madness”, нямаме търпение да излезе. Името на албума идва от едно от стихотворенията на татко, които той написа няколко месеца преди да почине.

Ще има осем песни, някои са познати, но други са по-различни от това, което сме правили досега.

Записваме в студио на БНТ с Себастиян Цолов, Магдалена Петрович, с Еко, с Пепи Кривицки, текстовете отново ги пише сестра ми, просто нямам търпение да приключим и да пуснем пред публика!

А за финал ви поздравяваме с една песен на IVA, чиито клип е дело на знамения им баща Николай Тодоров- един от най-емблематичните български режисьори на анимационно кино: