Д-р Милен Врабевски – ментор, вдъхновител и приятел

На 23 декември едни много специален мъж има рожден ден – д-р Милен Врабевски.

Tой е лекар, изследовател, предприемач и музикален продуцент.

Поставил си е за цел да работи за това България да бъде едно по-добро място за живеене. Създава Фондация „Българска памет“ и доказва, че за него това не е просто клише, а истинска мисия, кауза и ежедневно посвещение.

Именно чрез Фондация „Българска памет” д-р Врабевски влага своите средства и труда си, за да допринесе за съхранението на историята, културата и традициите в България, включително извън пределите на страната ни.

Врабевски е също така собственик и изпълнителен директор на най-голямата научно-изследователска организация в Югоизточна Европа – Comac Medical.

Носител е и на множество награди: „Печат за високи постижения“ (Seal of Excellence) от Европейската комисия, наградата „Питагор“ на Министерство на образованието, почетен гражданин на Варна, Будител на годината и други.

Заедно с важните научни дейности, работата му по съхранението на българското културно и историческо наследство с фондация „Българска памет“, той е композитор и музикален продуцент, който притежава продуцентската къща и звукозаписното студио – Intelligent Music.

Един от любимите ни негови цитати е:

„Животът не е състезание, а степен на полезност и колкото си по-полезен, толкова си по-
успешен. Това искам да се вмени в съзнанието на младите хора.“

За нас в Triple E.Y.E. Милен Врабевски е вдъхновител, ментор и приятел. Чуйте отново с нас някои от ценните ни моменти с него: