Вокалистът на Rainbow Рони Ромеро за връзката му с България и новите музикални проекти

Рони Ромеро и Eridan ще подгреят шоуто на Whitеsnake на Hills of Rock 2019

Певецът Рони Ромеро е от Чили, но от доста години живее в Мадрид със съпругата и сина си.  Все по-често го виждаме и на родната рок сцена.

37-годишният певец и музикант е фронтмен на бандата Lords of Black, когато легендарният Ричи Блекмор го харесва и вече четири години е вокалист на Rainbow. Ромеро пее и с групата CoreLeoni, а в България е фронтмен на Eridan.

Въпреки успеха си, чилиецът е здраво стъпил на земята и казва, че живее за деня. Не прави големи планове, просто се наслаждава на хубавите неща, които му се случват в живота и на сцената.

Elena i Roni
Елена и Рони

Рони е дете на музикантско семейство и знае колко е трудно да се постигне успех на сцената. Осъзнава и жертвите, които дава в името на музиката – чести пътувания и отсъствия от важни семейни събития. Затова благодари на съпругата си – най-важният човек в живота му.

Към днешна дата Ромеро е сериозно свързан с България. Заедно с българската банда Eridan ще се качи на основната сцена на Hills Of Rocк 2019, непосредствено преди шоуто на Whitesnake тази събота.

Eridan имат богат опит в съвместната си работа с редица световни рок гласове, сред които Джо Лин Търнър, Джони Джоели и Рони Ромеро, както и два успешни албума.

Roni Romero
Рони Ромеро и Милен Врабевски

Преди време разказах за него на музикалния продуцент д-р Милен Врабевски и той го хареса. Вокалистът се включи в записите на петия албум на Intelligent Music, в който участват още много световни звезди.

INTELLIGENT MUSIC PROJECT на д-р Милен Врабевски представи новия си албум

Рони Ромеро участва и в новия албум на формацията на китариста Майкъл Шенкер – Michael Schenker Fest.

Повече за атрактивния чилиец, работата му с Ричи Блекмор, кои са любимите му рок идоли, какво го свързва с Брайън Мей, и за важните неща в живота му – вижте във видеото по-горе.

Абонирайте се за видео канала на Triple E.Y.E Project ТУК