„WIND2WIN“ – филмът, с който обещаваме на Черно море да го пазим

В края на лятото, когато морето е останало зад гърба ни, един кратък, но много морски филм има своята премиера.

Филм, посветен на нашето си Черно море, на пластмасовите бидони, плуващи в него, но и на неподправената му красота, делфините и безкрайните ни плажове.

Филм, който запечата приключението на двама уиндсърф атлети, приели за своя мисия опазването на Черно море от замърсяване. Кауза, която е на всички нас, без значение дали се радваме на морето от брега или порейки вълните.

Triple E.Y.E представя с голямо удоволствие Илияна Стоилова и Йоан Колев, преплували морето ни от север до юг и превърнали това свое приключение във филма „Море на вятъра“ (Wind to win).

Чуйте какво разказват за изоставените мидени ферми, големите боклуци, които не виждаме от брега, плуването с делфини и нос Емине, който им е показал, че мястото на човека все пак е на сушата…Вдъхновяващо е, приятно слушане:

“Това е филм за волята на двама души, които с личния си пример искат да покажат, че е възможен живот с по-малко пластмаса. По време на снимките се изправихме пред много предизвикателства и непредвидими обстоятелства, които зависеха от вятъра.

Благодарение на невероятно сплотения екип обаче в крайна сметка всичко се нареждаше като на магия”, разказва продуцентът Атанас Куцев.

30-минутната продукция „Море на вятъра“ вече гостува с няколко ексклузивни прожекции на ключови черноморски локации, станали част от пътя на двамата сърфисти и съпровождащия ги екип, които се зарадваха на огромен интерес и позитивно отношение на публиката.

Продукцията е първата по рода си българска лента, която поставя толкова ярко проблемите с пластмасовите изделия за еднократна употреба и драматичните последици върху околната среда и в частност върху Черно море, които те причиняват.

Едновременно с това зрителите се потапят в едно вълнуващо морско приключение, което държи вниманието и интереса приковани до последните минути на филма.

МОРЕ НА ВЯТЪРА / WIND2WIN (2019) – ТРЕЙЛЪР / TRAILER from Remove Remove Productions on Vimeo.