„WIND2WIN“ – филмът, с който обещаваме на Черно море да го пазим

Triple E.Y.E представя с голямо удоволствие Илияна Стоилова и Йоан Колев, преплували морето ни от север до юг и превърнали това свое приключение във филма „Море на вятъра“ (Wind to win).

Срещнахме се тях преди два месеца, когато животът им беше синоним на свобода.  Днес са си вкъщи, по карантина, след пътуване до о.Бали.

Как живеят двама пътешественици по време на карантина?

Илияна отговаря така:

„Свикнала съм да работя от вкъщи и се чувствам добре. За позитивно ми настроение се грижи и котката ни Ману. Това животинче е направо като малко човече. На бюрото си имам много цветя и ми напомнят за скорошните ни приключения на о.Бали. Проверяват ме от районното РПУ дали спазвам задължителната карантина като завърнал се от чужбина български гражданин. Напредвам със свиренето на китара и пея всеки ден., понякога и Йо ми пипява и танцуваме вкъщи. Чета повече от обикновено и в момента довършвам книга на Саймън Синек. Обмислям да започна онлайн курс по пеене и усъвършенстване на гласа.“

Припомняме си какво ни разказаха за изоставените мидени ферми, големите боклуци, които не виждаме от брега, плуването с делфини и нос Емине, който им е показал, че мястото на човека все пак е на сушата…Вдъхновяващо е, приятно слушане:

„WIND2WIN“ е Филм, посветен на нашето си Черно море, на пластмасовите бидони, плуващи в него, но и на неподправената му красота, делфините и безкрайните ни плажове.
Филм, който запечата приключението на двама уиндсърф атлети, приели за своя мисия опазването на Черно море от замърсяване. Кауза, която е на всички нас, без значение дали се радваме на морето от брега или порейки вълните.

“Това е филм за волята на двама души, които с личния си пример искат да покажат, че е възможен живот с по-малко пластмаса. По време на снимките се изправихме пред много предизвикателства и непредвидими обстоятелства, които зависеха от вятъра.

Благодарение на невероятно сплотения екип обаче в крайна сметка всичко се нареждаше като на магия”, разказва продуцентът Атанас Куцев.

30-минутната продукция „Море на вятъра“ вече гостува с няколко ексклузивни прожекции на ключови черноморски локации, станали част от пътя на двамата сърфисти и съпровождащия ги екип, които се зарадваха на огромен интерес и позитивно отношение на публиката.

Продукцията е първата по рода си българска лента, която поставя толкова ярко проблемите с пластмасовите изделия за еднократна употреба и драматичните последици върху околната среда и в частност върху Черно море, които те причиняват.

Едновременно с това зрителите се потапят в едно вълнуващо морско приключение, което държи вниманието и интереса приковани до последните минути на филма.

МОРЕ НА ВЯТЪРА / WIND2WIN (2019) – ТРЕЙЛЪР / TRAILER from Remove Remove Productions on Vimeo.