Shef Ради Стамболов за сладостта от живота и контрола над диабета

Как да живееш с диабет, когато страстта ти е производството на шоколад? Разговор с легендарния български шоколатиер Chef Radi Stambolov  за грижата за нашето здраве и сладостта от живота.

 

Това съвсем не е първата ни среща. Когато се запознахме преди години,  видяхме един страстен предприемач. Така разпалено говореше за ателието си, че на всички нас ни се прииска и ние да се захванем с нещо „свое“. При втората ни среща го видяхме и като иноватор, изобретател на „шоколадовото суши“.  При третaта ни срeща виждаме още едно, различно лице на Chef Ради Стамболов. Срещаме се с човек, на който му се налага да живее с диагнозата „диабет“. Усмивката е същата, лекотата, с която ни кара да си представяме, че няма невъзможни неща- също.  И тази среща също е сладка, както и всички останали.

“ Цял живот съм между готвачи и сладкари. Вече съм опитал всичко вкусно на света. Сега люпопитсвото ми е да опитвам различна, но здравословна храна. За мен вече е интересно да създавам шоколад за хората, които имат проблем с диабета.“

В шоколада има над 600 аромата и за да ги усетим, трябва да се начучим да ядем шоколад правилно. Да го поставим на небцето и да го оставим да се разтопи там.
Научете повече за изкуството да ядеш шоколад и същевременно да си здрав!

 

 

Захарният диабет е световен проблем с нарастваща честота и огромни разходи, което го прави едно от най-значимите социални незаразни заболявания. По последни данни на Международната диабетна асоциация броят на възрастните пациенти с  диабет по света е 537 милиона души, като в България засегнати са над 450 000 българи. Затова за десета поредна година от фармацевтичната компания Sanofi България организира образователна кампания за необходимостта от редовни прегледи и изследвания на кръвната захар за поддържане на добър гликемичен контрол.