Внимание, търсачи на нова музика: IVA!

Елена Розберг, като истински търсач на съкровища, откри нещо ново и любопитно на музикалната сцена. 

Оригинално звучене, ирония и мисъл отличават песните на Ива и Елена, които творят под общото име IVA.

Запознайте се с тях от разказа на Елена Розберг и от видео интервюто, което тя засне в артистичния дом на момичетата:

За няколко месеца музикалният проект IVA излезе от бутикова полуизвестност и се качи на голямата концертна сцена.

Групата на сестрите Ива Тодорова на 17 години (вокали и китара) и Елена Тодорова на 23 години (вокали) ще направи премиера на дебютното си видео и ще представи повече от двайсет авторски песни на концерт в Sofia Live Club на 31-ни януари.

Музиката им е палитра от джаз фюжън и инди поп. Артистизъм, модерност, мрачен шик, намек за арогантност, и изразителен вокален стил добавят към концертите на IVA характеристики на спектакъл.

По-малката сестра Ива преди време успешно участва в популярно телевизионно музикално състезание в България, и после продължи да се занимава с музикалното си развитие. Елена пък вече пет години пише текстове с дълбочината на поезия.

Срещнах сестрите в ателието на техния баща Николай Тодоров- един от най-емблематичните български режисьори на анимационно кино.

Той има номинации в Кан, а някои от филмите му са в Музея на модерното изкуство в Ню Йорк. Декор на разговора ни са великолепни картини. Една от тях е рисувана от Ива като малка. Сега тя учи Архитектура и със сестра си искрено ценят изкуството.

Елена е завършила бизнес и финанси в Барселона. Има опит като трейдър, а сега се е насочила към рекламата. Въпреки това, и двете се стремят към професионална кариера в музиката.

По всичко личи, че имат големи шансове. Това подсказва подкрепата на много сериозни музиканти като Веселин Веселинов- Еко (бас) и Милен Кукошаров (пиано), които ще излязат на сцената, заедно със сестрите на първия им голям концерт.

Прекрасният барабанист Себастиян Цолов се утвърждава като постоянен член на формацията.