Носителката на златен и сребърни медали от Международни олимпиади Елена Кескинова: Фурия в лингвистиката, на ски и с уиндсърф

Елена Кескинова говори за лингвистиката със същата страст, с каквато ми разказва за планината и морето. За да си успешен състезател и да печелиш медали на международни олимпиади трябва да си спокоен и концентриран- казва дванайсетокласничката от СМГ. Вероятно същите качества ѝ носят успех и удоволствие в спортовете, с които се занимава.

Елена е участник в 3 Международни олимпиади по лингвистика (2017-2019) и носител на 1 златен и 2 сребърни медала.

„Да решавам лингвистични задачи и да се явявам на големи състезания за мен е забавно. Приемам го като логическа игра“- ми споделя Ели. И добавя, че ѝ е много интересно да открива взаимовръзки между нещата.

„Олипийската среда ми дава вдъхновение. Открих много приятели“- продължава тя. С Деси Илиева от отбора по биология са ходили заедно на баскетбол и от тогава са приятелки.

Биотехнологиите и биохимията са специалности, с които би продължила образованието си нататък. „Химията е логична наука, интересно ми е за знам как функционира природата“ – обяснява Ели.

Другата ѝ страст е спортът. „Да спортувам и да бъда сред природата ми доставя най-голямо удоволствие. Учила съм се да карам ски на Мальовица и там винаги ми е много мило да ходя. Чичо е учител и по ветроходство и той ме научи да карам уиндсърф. Цялото ми семейство карат сърф, включително баба и дядо. Те са над 70-те, но са много спортни. Ходим заедно на ски.“

Елена тренира още спортно ориентиране и от скоро ходи на въздушна акробатика на обърч.

Какво би поставила на огромен билборд? „Бих казала на хората да не подценяват себе си и другите, и да не съдят прибързано“.

Чуйте разговора на Елена Розберг с Елена Кескинова- от олимпийския ни отбор по лингвистика в новия епизод на подкаста „Операция „Жълти стотинки“: