Медалистът от Международната олимпиада по биология Виктор Гилин обожава науката и слуша метъл

Виктор Гилин е вече студент в University of Technology, Делфт, Нидерландия. Учи нанобиология в уникална интердисциплинарна програма, която комбинира биология, физика и математика. „ Участитето в олимпиади и извънкласни дейности показват, че имаш интерес,талант и амбиция да изучаваш определен предмет и това се цени много в престижните университети“- ми сподели Виктор.

Той е носител на сребърен (2021) и бронзов (2020) медал от двете онлайн версии на Международната олимпиада по биология (International Biology Olympiad), т.нар. IBO Challenge.

Виктор е посветен от малък на биологията, която за него има притегателна сила още от шести клас. От седми клас до завършването си на НПМГ всяка година се е състезавал на олимпиади и е постигал успех.

Мечтата му е да се занимава с научна работа, да изследва нещо, което му е интересно и би могло да има приложение в полза на обществото.

В олимпийската общност по природни науки е създал много приятелства.

Забавлява се с филми и музика, а любимата му банда е Gojira.

Срещнахме се пред сградата на библиотеката на неговия университет, която се превърна във футуристичен архитектурен декор на нашия разговор.

dav

 

Запознайте се с Виктор Гилин. Чуйте разговора ни тук:

 

Ако желаете да подкрепите олимпийските отбори по природни науки и да им помогнете да продължат да жънат успехи, можете да го сторите по няколко начина. – Да откриете касичките на кампания „Операция Жълти стотинки“ 2021, да използвате приложението Pay by Vivacom, да изпратите sms с текст DMS OLYMP на номер 17 777; или да изпратите еднократно или месечно абонаментно дарение през бутона „Дарете сега„.