Красивите умове на България: Бъдещето е много добро

Красивите умове на България, олимпийците в отборите по природо-математически науки, са сред вдъхновителите ни за отминаващата година. Наред с медалите, които спечелиха, светлината в очите им и мъдростта в думите им, разпалват надеждата ни, че бъдещето е много добро.

Нашите млади герои отговориха на три въпроса, които ние от Triple E.Y.E обичаме да задаваме на нашите гости:

Къде намираш своите съкровища?

Кристиян Вилхемов, олимпиец по химия: В любовта. Съкровищата, които търся са сред добродетелите- любов и емпатия. Да не гледаш високомерно на другите, дори и да си постигнал много, а да ги подкрепяш, да си съпричастен.

Виктор Балтин от отбора по лингвистика: На мен са ми изключително ценни връзките, които създавам с хората и цялата комуникация с приятели. Това е обмен на опит. Започваш да си променяш мирогледа и да виждаш света по нов начин. На всички тези състезания, на които ходя, освен наградите, съм спечелил и много контакти. Те са моето богатство.

Десислава Илиева от отбора по биология: Много обичам природата, обожавам да ходя в планината с приятели. Това много ме обогатява като преживявания. В природата търся съкровища. Но и в хората.

Евгени Кайряков, олимпиец по математика: В музиката, в книги и кино.

Какво би поставил на билборд?

Георги Александров, олимпиец по астрономия: Търси и разпространявай истината. Най-добрият начин да стигнеш до истината е чрез научния метод.

Виктор Балтин: Нещо супер клиширано, но много надъхващо: „Вярвай в себе си“. Всичко, което ние постигаме, е резултат на тази нагласа. Много често хората си мислят, че успехът се постига с късмет или връзки. Успехът си е чисто усилие и нагласа за него.

Десислава Илиева: Аз рядко мисля в думи, а по-скоро в идеи. Бих сложила на билборд нещо, което да напомя, че е важно човек да знае от къде е тръгнал, за да знае къде отива.

Евгени Кайряков: Цитат от песен на Тейлър Суифт- нека да помним предизвикателствата , които сме срещнали по пътя.

Коя е най-голямата ти мечта?

Виктор Балтин: Аз гледам в много близкото бъдеще и съм с нагласата, че каквото и да правя, ще успея нататък. Освен да се занимавам с лингвистика, аз пея народни песни.

По-рано свирех и на пиано, но трябваше да си избера приоритет и сега музиката остава малко на заден план. Но страстно обичам да пея.

Георги Александров: Имам много проста мечта. Да разбера как работи Вселената.

Евгени Кайряков: Всичко е възможно. Всичко е постижимо.