С операция „Жълти стотинки“ подкрепяме олимпийските отбори по природни науки

За девета поредна година започна най-голямата благотворителна инициатива на VIVACOM – Операция „Жълти стотинки“.

Тази година събраните средствата ще бъдат дарени на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки (СООПН). Те ще се използват за подготовката и участието на младите български олимпийци от отборите по биология, математика, астрономия, астрофизика, информатика, лингвистика, физика и химия в международни и балкански състезания.

С парите Сдружението ще организира обучения, лабораторни занимания, специализирана подготовка по съответните научни дисциплини, ще осигури необходимите лектори и разработване на задачи – всичко, което е необходимо за подпомагане на доброто представяне на олимпийските надежди в природните науки.

Тази година посланици на кампанията са Ива Дойчинова и Йордан Йовчев.

„Когато аз чух за първи път каква ще бъде каузата на Операция „Жълти стотинки“ на VIVACOM, извиках „Браво“! Винаги съм вярвала, че както помощта е същинска, когато е навреме, така и подкрепата е важна в точния момент. Ако един отбор не може да се яви на престижно състезание, че няма средства за транспорт например, това би подтиснало дръзновението да учиш и развиваш себе си.

Младежите, донесли на Българи 893 медала от най-престижните форуми по математика и природни науки трябва да усещат нашата вяра в тях, нашата гордост от работата им, нашия респект пред труда и таланта им“, каза Ива по повод старта на кампанията в Софийската математическа гимназия.

„Когато с Йордан и застанахме сред купите и медалите на учениците, почувствахме отново всички вълнения и трепети от това отново да седнеш на чина и да покажеш, че знаеш и можеш“, продължава Ива.

По случай старта на кампанията на Vivacom беше организирано импровизирано състезание за журналисти „Това го знае всяко хлапе“.

Разделени на два отбора, колегите ни истински се вълнуваха и притесняваха дали ще могат да отговорят на въпроси от целия материал за средношколци.

Отбор „Ягодка“ грабна победата с една точка пред отбор „Черешка“, но и двата тима се сражаваха на интелектуалното поле геройски и заслужиха адмирациите на децата.

Данчо сподели, че винаги е следял успехите на българските олимпийски отбори по природни науки, макар да не познава младежите лично. С развълнуван глас той изрази уважението си към техните усилия. Трепереха гласовете на повечето от нас всъщност, защото вълнението от гордост също разплаква.

„Операция „Жълти стотинки“ е още един израз на дълготрайния ангажимент на VIVACOM към образованието и развитието на младите хора в България. Компанията твърдо стои зад убеждението, че с общите усилия на цялото общество възможностите за образование могат да бъдат подобрени.

„Младите олимпийски надежди заслужават да инвестираме в техния талант и да ги насърчим по пътя към още медали, които прославят страната ни.“, каза Веселка Вуткова, директор „Корпоративни комуникации“ във VIVACOM.

Операция “Жълти стотинки“ 2019 се осъществява в партньорство с Българския дарителски форум и с подкрепата на над 40 медии, фирми и организации.

Средствата за Сдружението на олимпийските отбори по природни науки се набират в магазините на VIVACOM и в търговските обекти на партньорите, а също и чрез изпращане на SMS с текст DMS OLYMP. VIVACOM, както и партньорските организации инвестират допълнително, като допълват набраната по време на кампанията сума.

Инициативата ще продължи до 31.12.2019 г, а Triple E.Y.E е горд медиен парнтьор.