Три чифта очи се оглеждат за доброто

triple eye project

Triple E.Y.E в рубриката „Известните“ на вестник „Лечител“

Три красиви дами, преминали през не едно житейско и професионално изпитание, обединяват ум, чар, способности, за да популяризират хора, събития, явления от добрата страна на света, в който живеем. Познати са и като глас, и като визия на мнозина – Ива Дойчинова, Елена Розберг и Евелина Павлова са се изявявали (и продължават б.ред.) в ефира на различни радио и тв-формати. Сега, с опита си пред камерата и микрофона, те са се захванали да осъществят и съвместния си проект. Нарекли са го Triple E.Y.E и ще отправят позитивните си предизвикателства към черногледците с видео, текст и подкаст. 

Това е част от уводния текст на авторката Емилия Димова, която представя Triple E.Y.E Project в тройно интервю с Елена, Ива и Евелина от проекта. Споделяме ви само малка част от него:

За децата…

Евелина: Ние, родителите, безкрайно обичаме децата си и си мислим , че това е достатъчно. Е, не е! Трябва и уважение. Дъщеря ми иска да учи медицина. Вероятно – в България. Не бих я посъветвала да тръгне или да остане, но ще я уверя, че съм до нея в избора й. Те са деца на света и са любопитни да го видят, но не си тръгват с еднопосочен билет. Трупат опит, самочувствие, приятелства и са готови да влязат в играта. Ние обаче още не сме изиграли нашия мач. Все още трябва да правим така, че те да имат примера, от който се нуждаят и домът, в който да имат желание да се връщат.

Евелина Павлова: Води ме страстта към новото

Елена: Децата ни са прекрасни хора! Всичко, което вълнува синът ми, е мое вълнение – въпросите за толерантността, приемането, морала. За любовта. За тежката музика и за класиката. За футбола и за Инстаграм. За историята на света и за животните на планетата. За родовите корени и за книгите, които ни правят личности. За компютърните игри, за играта в училищния двор… Желая му да учи в престижна конкурентна световна среда. А после – да последва сърцето си.

Елена Розберг и музиката на думите

triple eye project

За съкровищата…

Ива: Не вярвам, че сме сред най-нещастните в света. Ние, българите, имаме нагона на изискване първо от другите, а след това от себе си. В същото време сме от духовните хора, търсещите, будителите. Елиминирам напълно манипулациите в посока „чалга народ“ –
това изобщо не е вярно! Но е вярно, че се недооценяваме. Търсачи и намирачи на съкровища сме, факт, а те не са на дълбоко заровени. Смисълът на проекта ни е, да обръщаме светлината към тях.

Ива Дойчинова за избора да създаваш извън матрицата

Мога да дам такива примери от съдържанието на нашия проект: видеото с Биляна Савова, разговорите с Белослава, откровенията с Владимир Карамазов, примерът на проф. Минко Балкански, чистата визия за здравето на д-р Людмила Емилова, пътеписите ми от Куба… все съкровища за споделяне с нашите партньори, приятели, съмишленици…

Целия текст може да откриете в новия брой на в-к „Лечител“.

Снимки: Кристина Цветкова; Грим и прически: Мurphy Style